Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την εξάρθρωση του κυκλώματος που πουλούσε προστασία στις λαικές αγορές.

Και αυτό γιατί:
1) Λειτούργησε αθόρυβα και μεθοδικά. Οι αστυνομικοί του δούλευαν εδώ και καιρό τη δουλειά χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό και όταν έκριναν ότι «έδεσαν» την υπόθεση πραγματοποιήσαν τη μεγάλη επιχείρηση και τις συλλήψεις. Τα λόγια παρέδωσαν την «πρωτοκαθεδρία» στις πράξεις.
2) Πρόκειται για μία υπόθεση που «αγγίζει» την κοινωνία. Το ξήλωμα του κυκλώματος θα ελαφρύνει τους απλούς πωλητές των λαικών αγορών, που έδιναν από το υστέρημά τους χρήματα για να πληρώνουν «προστάτες».
3) Το μαχαίρι έφτασε μέχρι το κόκκαλο, καθώς δεν συνελήφθησαν απλά «φουσκωτοί» αλλά και μεγαλοστελέχη που λυμαίνονταν τις λαικές αγορές.
4) Τέταρτο και ίσως σημαντικότερα. Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να περάσει προς τα έξω το μήνυμα ότι μαφίες πάρα πολλών ετών μπορούν να ξηλωθούν -όσο  και εάν έχουν γίνει κατεστημένο με την πάροδο του χρόνου- αρκεί να υπάρχει πρόθεση και εντολή να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια