Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών κατέσχεσε η Δίωξη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τρεις υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος:
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε τρεις σημαντικές υποθέσεις που χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχόμενων δράσεών της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.
Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με πολυεπίπεδη δράση, η οποία εκτείνετο στην μεταφορά, εισαγωγή από το Ιράν, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση – εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών
Για την αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή διασποράς ναρκωτικών ουσιών στην παράνομη αγορά, χθες (23-4-2019) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και δύο (2) πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους -44- κιλών και -475- γραμμαρίων, -10- κιλά και -800- γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και κινητά τηλέφωνα.
Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογιζόμενα από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπερβαίνουν το -1.000.000- ευρώ.
H δεύτερη υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στην περιοχή της Αττικής.
Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε στις 23-4-2019 επιχείρηση, με τη συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Από τις έρευνες σε Δ.Χ.Ε όχημα (ταξί) που ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων της Ελευσίνας, σε οικία στο Αιγάλεω και σε αποθήκη στα Μέγαρα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -817- κιλών και -720- γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7- κιλών και 435 γραμμαρίων.
Το προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, προερχόμενο από την πώληση των ανωτέρω κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του -1.000.000- ευρώ.
H τρίτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) σε διάφορες περιοχές του Πειραιά.
Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε από πρωινές ώρες της 23-4-2019, επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σε διάφορες περιοχές του Πειραιά και της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκατρία (13) μέλη της οργάνωσης.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -10- κιλά και -657- γραμμάρια κάνναβης, -84- γραμμάρια κοκαΐνης, -51- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.
Λεπτομέρειες για τις παραπάνω υποθέσεις και τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων θα δοθούν από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:
«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.
Στην πρώτη περίπτωση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν από το Ιράν, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε πρωτογενή μορφή, με σκοπό τη νόθευση, επανατυποποίηση και διοχέτευση της στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.
Επιπρόσθετα από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόκυψε ότι, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν επίσης στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Απριλίου 2019, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια), στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, (ηλικίας 28,31,31,35 και 53 ετών) μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση αδικήματα –, της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ως συνεργοί, δύο ακόμη αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη όλου του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας και της δομής της οργάνωσης, προηγήθηκε κατάλληλη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριακού υλικού, ενώ αξιοποιήθηκαν πλήρως, ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψαν οι ρόλοι των μελών του κυκλώματος.
Συγκεκριμένα, κεντρικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 53χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε αναλάβει την προμήθεια και εισαγωγή, των ποσοτήτων ηρωίνης από το Ιράν και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνησή τους στη χώρα μας.
Άμεσο συνεργάτη του, ως προς τον συντονισμό και την ανεύρεση προμηθευτών, την εισαγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών, είχε τον έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν αναλάβει επιμέρους ρόλους σχετικά με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των πολυεπίπεδων ερευνών, αποκαλύφθηκαν και εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, καθώς επίσης και χώροι που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για την νόθευση και επανατυποποίηση τους, προκειμένου να διαθέτουν μεγαλύτερες ποσότητες στην αγορά.
Από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τον διεθνικό της χαρακτήρα, την εγκατάσταση εργαστηρίων νόθευσης και επανατυποποίησης ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και τη κατασχεθείσα ποσότητας ηρωίνης, προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, η οποία εξασφάλιζε στα μέλη αδιάλειπτη δράση, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα από την συνολική τους δραστηριότητα υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Στην δεύτερη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Mετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αναφορικά με την παράνομη δραστηριότητα των συλληφθέντων αλλοδαπών, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, Τρίτη 23 Απριλίου 2019, στον σταθμό διοδίων Ελευσίνας, ο 46χρονος, ο οποίος μετέφερε με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο τα (75) κιλά και (100) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (732) κιλά και (660) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που έγινε σε οικία σε περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν τα (7) κιλά και (435) γραμμάρια κοκαΐνης και περίπου (10) κιλά κάνναβη.
Επιπρόσθετα κατασχεθήκαν (540) ευρώ, το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και (6) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.
Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.
Στην τρίτη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση – εμπορία κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Συνελήφθησαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου 2019 στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, με την συνδρομή ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε διάφορες περιοχές του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι) και στη Κόρινθο, (15) άτομα, ηλικίας ( 20 έως 72 ετών) από τα οποία (13) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται (2) ακόμη.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα υπόθαλψης, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικών εξακριβώσεων, διασταυρώσεων στοιχείων και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης, πιστοποιήθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
1η υπόθεση
2η υπόθεση
3η υπόθεση










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια