Πότε μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα για την υγεία μας τα βαμμένα αβγά;Τα βαμμένα αβγά αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Πάσχα, τα οποία αποτελούν ένα από τα πιο αγαπητά έθιμα της χριστιανικής εορτής που μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια.

Με την επιλογή χρώματος, αυτοκόλλητων και σχεδίων η διαδικασία γίνεται απίστευτα διασκεδαστική.

Πότε μπορούν, όμως, τα πασχαλινά αβγά να μετατραπούν σε επικίνδυνα;

Οι περισσότεροι από εμάς, τείνουμε να αφήνουμε τα βαμμένα αβγά μέσα σε καλαθάκια και διακοσμητικά μπολ-κοτούλες για πολλές ώρες πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα σαν ένα είδος ντεκόρ. Σύμφωνα με το U.S. Food & Drug Administration, η παραμονή τους εκτός ψυγείου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία, καθώς τα φρέσκα αβγά μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα.

«Πρέπει να πετάξετε τα βραστά αβγά που έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από δύο ώρες», αναφέρει η safety expert, Darin Detwiler. Με άλλα λόγια, καλό είναι να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και να τα βγάζουμε μόνο όταν θέλουμε να τα απολαύσουμε ή για λίγες ώρες για να στολίσουμε το πασχαλινό τραπέζι.

Όσον αφορά τη βαφή που ποτίζει το αβγό πολλές φορές όταν τα βάφουμε σπίτι, οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ασφαλή βαφή και έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες της συσκευασίας, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Αν, παρ’ όλα αυτά, οι βαφές σας προβληματίζουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικούς τρόπους για το βάψιμό τους.


Πηγή: olivemagazine.gr