Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τους κάλους!



Οι κάλοι στα πόδια είναι μία κατάσταση που ταλαιπωρεί πολλούς ενήλικες, κυρίως γυναίκες.

Πώς θα απαλλαγείς απ’ τους κάλους στα πόδια;

Οι κάλοι στα πόδια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγεις τελικά το χειρουργείο! Μπορεί να δημιουργήθηκαν επειδή έκανες μια λάθος επιλογή παπουτσιού και όχι μόνο. Οι λόγοι που το προκαλούν είναι πολλοί κι εσύ καταλήγεις να πονάς.

Γιατί ναι, οι κάλοι στα πόδια πονάνε πολύ κι εμείς σου έχουμε τους τρόπους για να απαλλαγείς από αυτούς.

Δες παρακάτω πώς θα απαλλαγείς απ’ τους κάλους στα πόδια:

Βγάλε τα παπούτσια και περπάτα ξυπόλυτος

Μπορείς να περπατάς ξυπόλυτος κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία. Αυτό θα σε βοηθήσει να δυναμώσεις τους μυς των ποδιών και θα τοποθετήσει το κόκαλο του ποδιού στη σωστή του θέση. Επίσης, θα ανακουφιστείς από τον πόνο που σου προκαλούν τα άβολα παπούτσια. Αν σε πονά το να περπατάς ξυπόλητος, τότε μπορείς να περπατήσεις πάνω σε ένα χαλί.

Δοκίμασε τις πιπεριές

Οι κόκκινες, καυτερές πιπεριές έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και ζεσταίνουν το σημείο, βοηθώντας στην καλύτερη ροή του αίματος. Κόψε τις πιπεριές κι ακολούθησε έναν από τους παρακάτω τρόπους:
  1. Βγάλε το ζουμί από τις πιπεριές και βάλτο πάνω στον κάλο. Στη συνέχεια, μπορείς αν βάλεις λίγη βαζελίνη στην περιοχή και να το τυλίξεις με ένα ύφασμα. Άφησε για περίπου 15 λεπτά.
  2. Ανακάτεψε τις πιπεριές με λάδι και εφάρμοσε πάνω στον κάλο. Κάνε μασάζ στην περιοχή για 15 περίπου λεπτά.


Αν νιώθεις ότι «καίγεσαι», τότε μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της πιπεριάς και να την αυξήσεις σταδιακά.


Ασκήσεις για τους μυς

Οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να δυναμώσεις τους μυς στα πόδια, αλλά θα σε ανακουφίσουν και από τον πόνο. Πρέπει απλώς να τις κάνεις με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην επιβαρύνεις τους κάλους στα πόδια. Μείνε σε όρθια θέση και πίεσε τα δάχτυλά σου στο πάτωμα για περίπου 10 δευτερόλεπτα χωρίς να σηκώσεις τη φτέρνα. Στη συνέχεια, σήκωσέ την και μείνε για 10 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε μέχρι 5 φορές. Τύλιξε τα δάχτυλά σου σε μια πετσέτα και τράβα τα προς το μέρος σου. Στη συνέχεια, μπορείς να τα ισιώσεις. Επανάλαβε για 5 με 10 φορές.

Δοκίμασε τον πάγο

Ο πάγος σε βοηθά να μειώσεις τη φλεγμονή και να ανακουφιστείς από τον πόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά παγάκια και ένα ύφασμα. Τύλιξε τα παγάκια στο ύφασμα και εφάρμοσε πάνω στον κάλο. Μην πιέσεις πολύ και κράτα για περίπου 10 λεπτά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο 1 με 2 φορές την ημέρα.

Το καστορέλαιο σε βοηθά

Το καστορέλαιο έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές δράσεις. Βοηθά επίσης, στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Μπορείς να ζεστάνεις 50 με 100 ml καστορέλαιο. Στη συνέχεια, μπορείς να βυθίσεις ένα ύφασμα στο λάδι και να το εφαρμόσεις πάνω στους κάλους στα πόδια. Κράτα το για 20 λεπτά και επανάλαβε 1 με 2 φορές την ημέρα.


Πηγή: ipop.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια