Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε αν πρόκειται να κάνετε ένα ταξίδι με αεροπλάνο;



Αν ετοιμάζεστε να κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι, είναι καλό α έχετε υπόψη σας ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε για να μην περάσετε όλη σας την πτήση στην τουαλέτα.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Σταυρανθή λαχανικά

Πρόκειται για λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, η λαχανίδα που παρ’ όλο που είναι σούπερ υγιεινά και βιταμινούχα για μια δίαιτα, εν προκειμένω μπορεί να σας προκαλέσουν φούσκωμα και δυσφορία, ενώ σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και σπασμοί. Γενικότερα, αποφύγετε όσες τροφές σάς προκαλούν φούσκωμα.

Αλκοόλ

Αναφερόμαστε στην υπερκατανάλωση που σίγουρα θα έχει άσχημα αποτελέσματα. Στις πτήσεις, οι ποσότητες είναι πάντα σε μικρά μπουκαλάκια, αλλά αν πριν επιβιβαστείτε, πιείτε μερικές μπίρες παραπάνω, το πιθανότερο είναι να αισθάνεστε άσχημα πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο. Το αλκοόλ, ως γνωστόν, αφυδατώνει και λόγω του ότι οι πτήσεις γενικότερα αφυδατώνουν τον οργανισμό, η κατανάλωσή του θα σας ταλαιπωρήσει. Αν παρ’ όλ’ αυτά πιείτε λίγο παραπάνω, θυμηθείτε να καταναλώνετε νερό, για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Αλμυρά και πικάντικα σνακ

Έχετε παρατηρήσει σε κάποιες ταινίες που κάποιοι επιβάτες τρώνε ένα σακουλάκι αλατισμένα φιστίκια κατά την πτήση; Μην το κάνετε ποτέ! Το πολύ αλάτι σάς κάνει να διψάτε και αν η πτήση είναι μακράς διάρκειας, αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην κατακράτηση υγρών στον οργανισμό και σε πρησμένο στομάχι.


Γλυκά

Η κατανάλωση γλυκών θα ανεβάσει απότομα το σάκχαρο του αίματος το οποίο στη συνέχεια θα πέσει και απότομα και θα σας κάνει να αισθάνεστε πείνα και κούραση πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό, αφήστε τα γλυκά για μετά, αφού τακτοποιηθείτε στον προορισμό σας.

Πολλή καφεΐνη

Μπορεί μια πτήση χωρίς καφέ να σας ακούγεται σαν βασανιστήριο, αλλά αν το παρακάνετε και με την καφεΐνη, θα νιώσετε αφυδατωμένοι και την ανάγκη να πηγαίνετε στην τουαλέτα συχνά. Πέραν τούτου, όμως, η καφεΐνη μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας και να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα έπειτα από μια μεγάλη πτήση, γι’ αυτό προσοχή στην κατανάλωσή της.

Αναψυκτικά με ανθρακικό

Το ανθρακικό θα σας προκαλέσει φούσκωμα, ενώ προσθέστε στην εξίσωση τη ζάχαρη και την καφεΐνη που περιέχουν αυτά τα ποτά και θα καταλάβετε γιατί πρέπει να τα αποφύγετε.


Πηγή: clickatlife.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια