Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Καταδικάστηκαν και οι τρεις για την απόπειρα δολοφονίας του κομμωτή

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στους τρεις εμπλεκόμενους της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας 27χρονου κομμωτή στη Ρόδο.


Όπως είναι γνωστό στην υπόθεση κατηγορούνταν τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 34, 29 και 27 ετών αντίστοιχα, στους οποίους είχαν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, πλην αυτού της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός ο οποίος φέρεται και ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών, φυλάκιση 10 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 10.500 ευρώ, ο 29χρονος συμπατριώτης του σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και φυλάκιση 4 μηνών, ενώ στον 27χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και φυλάκιση 7 μηνών.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του, έδωσε ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα μόνο στον 27χρονο με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ο 34χρονος και ο 29χρονος επιστρέφουν στη φυλακή.

Πιο αναλυτικά, ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάθειρξη 15 ετών), ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια (κάθειρξη 5 ετών), διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ), οπλοκατοχή (ένα έτος φυλάκιση και 1000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο), ψευδής παράσταση στην αρχή ότι τελέστηκε κακούργημα (φυλάκιση 2 ετών), ψευδορκία μάρτυρα (φυλάκιση 18 μηνών) και κλοπή (φυλάκιση 3 ετών). Ο 29χρονος καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάθειρξη 15 ετών), οπλοχρησία (φυλάκιση 2 ετών), οπλοφορία (φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ), και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (φυλάκιση  3 μηνών). Τέλος ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονία (κάθειρξη 5 ετών), οπλοκατοχής (φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ) καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (φυλάκιση 3 μηνών).

Στην υπόθεση παραστάθηκαν ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο κ. Μανώλης Κουτσούκος, και ως συνήγοροι υπεράσπισης οι  κ.κ. Νίκος Πατεράκης και Μηνάς Τσέρκης (για τον 34χρονο Αλβανό), Στέλιος Κιουρτζής (για τον 29χρονο Αλβανό) και Στέλιος Αλεξανδρής (για τον 27χρονο Αλβανό).
Σημειώνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε χθες με την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Η απόπειρα δολοφονίας

Όλα έγιναν στις 11.30 το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2018. Ο συνέταιρος μαζί με τον θείο και τον ξάδελφο του βγήκαν από το κομμωτήριο και κατευθύνθηκαν προς τα οχήματα τους για να πάνε σπίτια τους. Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 29 και 27 ετών ήταν ήδη κρυμμένοι πίσω από θάμνους για να μην γίνουν αντιληπτοί. Ο 28χρονος συνιδιοκτήτης του κομμωτηρίου μπήκε πρώτος στο αυτοκίνητο του και κάθισε στη θέση του οδηγού περιμένοντας να εισέλθει στο όχημα και ο θείος του και να καθίσει στη θέση του συνοδηγού. Εκείνη την ώρα ο 29χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή προς τον 28χρονο οδηγό. Η σφαίρα έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου αλλά ευτυχώς δεν πέτυχε τον 28χρονο καθώς πέρασε δίπλα του. Στη συνέχεια ο 29χρονος επιχείρησε εκ νέου να πυροβολήσει αλλά δεν τα κατάφερε καθώς το όπλο έπαθε εμπλοκή οπότε και τράπηκε μαζί με τον 27χρονο σε φυγή!

Η αστυνομία που επιλήφθηκε της υπόθεσης άρχισε να την διερευνά ωστόσο δεν είχε καταλήξει σε συμπεράσματα τέτοια που να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της.

Κάτι που έγινε με αφορμή ένα δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου 2018. Ο 34χρονος έλληνας με Αλβανική καταγωγή, με τη βοήθεια των συνεργών του, φέρεται να "σκηνοθέτησε" ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, την Δευτέρα του Πάσχα του 2018 τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο, δηλαδή στο κομμωτήριο, και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό. Μάλιστα την «ληστεία» σε βάρος του την κατήγγειλε ο ίδιος το βράδυ της 9ης Απριλίου 2018 καλώντας στην Άμεσο Δράση (100) της αστυνομίας!

Καθώς από την αρχή κάτι δεν «κολλούσε» στους αστυνομικούς ξεκίνησαν την προανάκριση και τελικά διαπίστωσαν ότι τα δύο αυτά περιστατικά συνδέονταν μεταξύ τους, με ηθικό αυτουργό τον 34χρονο Αλβανό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια και περιλαμβάνονται και στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο 34χρονος φερόμενος ως "εγκέφαλος" που διατηρούσε κομμωτήριο, έγινε συνέταιρός με έναν πλούσιο υπερήλικα Έλληνα πρώην ξενοδόχο του νησιού μας, που είχε έναν 28χρονο βαφτισιμιό από την Αλβανία και τον έκανε και εκείνον συνέταιρο.

Κάποια στιγμή, ο πλούσιος συνέταιρος φέρεται να έδωσε συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά στον 34χρονο κομμωτή με καταγωγή από την Αλβανία, να τα φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Εκείνος εν αγνοία του συνεταίρου του άρχισε να τα υπεξαιρεί και να τα χρησιμοποιεί για τον δικό του πολυτελή βίο.

Έτσι, θέλησε κάποια στιγμή να βγάλει από τη μέση τον βαφτισιμιό του συνεταίρου του και να μείνει μόνος με τον πλούσιο νονό του για αυτό στις 15 Ιανουαρίου 2018 βραδινές ώρες, ο 29χρονος Αλβανός, με το πιστόλι που του έδωσε ο κομμωτής, πυροβόλησε, τον 28χρονο βαφτισιμιό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή. Ως συνεργός στην πράξη αυτή κατηγορήθηκε ο 27χρονος Αλβανός. Ο 34χρονος φέρεται να ήθελε σταδιακά να βγάλει εντελώς από την "μέση" και τον πλούσιο Έλληνα νονό του 28χρονου Αλβανού για αυτό και σκηνοθέτησε την ληστεία με την οποία και παράλληλα θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων.

Επιπρόσθετα, τον 34χρονο “βάρυνε” η κατηγορία ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2018 προμηθεύτηκε με 544 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβη, 47,4 γραμμάρια κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε - "φύτεψε" στην κατοικία των δυο συνεταίρων του, στους 28χρονου κομμωτή και στου 72χρονου πλούσιο Έλληνα νονού, για να τους ενοχοποιήσει.

πηγή: rodiaki.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια