Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Μεταθέσεις στρατιωτικών με τέκνα που φοιτούν στο Λύκειο


Δημοσιεύουμε έγγραφο τής ΠΟΜΕΝΣ: Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ.
Αρχηγοί,
1. Σας γνωρίζουμε ότι κατά τις μεταθέσεις του προηγούμενου έτους, συνάδελφοί μας, γονείς τέκνων που φοιτούσαν στο Λύκειο, διατάχθηκαν να μετατεθούν. Η μετάθεσή τους τελικά αναστάλθηκε για 1 (ένα) έτος, κατόπιν σχετικής αναφοράς τους.
 2. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), κατόπιν της σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) και αφουγκραζόμενη την κρισιμότητα του μαθησιακού αυτού σταδίου, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της προσπάθειας συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλεί την υπηρεσία να επιδείξει την απαραίτητη ευαισθησία στο θέμα και ζητά την ακύρωση των παραπάνω μεταθέσεων για το συνολικό διάστημα φοίτησης τέκνων στο Λύκειο. Προτείνουμε παράλληλα οριστική λύση του θέματος, με την τροποποίηση της περίπτωσης (ε) της παραγράφου 1α(2) του άρθρου 5 του ν.3883/2010, ως εξής:  
   «(ε)  Την ηλικία και τις σπουδές των τέκνων. Συγκεκριμένα, τα στελέχη  τα τέκνα των οποίων φοιτούν σε τάξεις του Λυκείου, παραμένουν υποχρεωτικά και κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα στον τόπο της υπηρέτησης τους, ακόμη και ως υπεράριθμοι και πέραν των προβλεπομένων θέσεων για τον βαθμό τους βάσει των Π.Ο.Υ, για το χρονικό διάστημα των (3) ετών που διαρκεί η φοίτηση, εκτός αν άλλως το ζητήσουν. Η χρήση του παραπάνω δικαιώματος δεν δύναται να υπερβαίνει αθροιστικά τα (6) έξι έτη. Σε περίπτωση ανυπέρβλητου κωλύματος (κατάργηση ή μεταστάθμευση Μονάδας) τοποθετούνται στην πλησιέστερη Φρουρά του οικείου Κλάδου ή των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων.»
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί. 
3.Ο Έλληνας στρατιωτικός, ως ισότιμο μέλος του κοινωνικού συνόλου, δεν επιζητά τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο δικαίωμα των τέκνων του περί ίσων ευκαιριών στη προσπάθεια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
4. Εισηγητής: Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ) Παναγιώτης Στρατσιάνης, τηλ. 6936 563126
5. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.
                Μετά τιμής
                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     
          Ο Πρόεδρος
                                 Ο Γενικός Γραμματέας


                                Δημήτριος Ρώτας
                                     Επγός (ΥΔΚ)
                                  Γεώργιος Θεοδώρου
                                        Λγος (ΠΖ)

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια