Μάθε να αλλάζεις τα λάδια του αυτοκινήτου σου μόνος σου και εξοικονόμησε χρήματα!Αν ξεκινήσεις να αλλάζεις τα λάδια στο αυτοκίνητό σου μόνος σου, τότε μπορείς να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 50€!

Καθόλου κακό ποσό.. έτσι δεν είναι; Το θέμα, όμως, είναι να το κάνεις σωστά για να μην προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητό σου το οποίο θα σου κοστίσει τελικά πολύ περισσότερο!

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι πάντα πρέπει να αγοράζεις τα ίδια λάδια που βάζεις πάντα ή έστω των ίδιων προδιαγραφών όπως αυτές αναγράφονται στο βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου. Επιπλέον θα χρειαστείς και ένα φίλτρο λαδιού.

Δες αναλυτικά τα βήματα για τη διαδικασία αλλαγής λαδιών:
  1. Στο χώρο του κινητήρα, εντοπίστε το καπάκι των λαδιών, αλλά και το δείκτη (κυρίως, με κίτρινο χρώμα). Αφαιρέστε το δείκτη και αφήστε τον στην άκρη.
  2. Τοποθετείστε ένα δοχείο απόρριψης των λιπαντικών κάτω από την ειδική βίδα που πρέπει να ανοίξετε για να φύγουν τα παλιά λάδια (είναι κάτω από τον κινητήρα, στο λεγόμενο κάρτερ).
  3. Αφού αδειάσετε τα λάδια, αντικαταστήστε το φίλτρο με ένα καινούριο και βιδώστε ξανά τη μεταλλική τάπα απορροής. Στη συνέχεια, βάλτε τα καινούρια λάδια από την υποδοχή στο πάνω μέρος του κινητήρα. Για την κατάλληλη ποσότητα, πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου.
  4. Βάλτε τον καθαρισμένο δείκτη με την κίτρινη λαβή στη θέση του. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξανατραβήξτε έξω για να δείτε αν η ποσότητα του λαδιού είναι κοντά στο ανώτερο προβλεπόμενο όριο, με βάση τα διακριτικά σημάδια που έχει ο δείκτης.Πηγές: autotriti.gr, manslife.gr