Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Κρεμλής - υποψήφιος Ευρωβουλευτής: Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που αναδείχθηκε σε έρευνα ο πιο λαϊκιστής αριστερός ηγέτης


Διαβάστε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον υπουψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κρεμλή:1. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ
είναι παγιωμένη περίπου στις 10 μονάδες. Δεδομένης της «χαλαρής» ψήφου που συνήθως παρατηρούμε στις Ευρωεκλογές, πού τοποθετεί τον πήχη της επιτυχίας η Ν.Δ.;

Ο στόχος της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές είναι μια  ξεκάθαρη νίκη. Δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε συζήτηση περί ποσοστών, για τον απλούστατο λόγο πως ό,τι και να σας πω θα είναι λίγο! Αν η κάλπη μπορούσε να «βαθμολογήσει» την παρούσα κυβέρνηση αντικειμενικά, θα έπρεπε να της βάλει «μηδέν» και να την καταδικάσει ως «μετεξεταστέα» εις το διηνεκές. Δυστυχώς όμως, ο λαϊκισμός βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα. Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα, παραμένοντας όμως δυστυχώς μακριά από το 2%-3% απ’ όπου ξεκίνησε. Ως εκ τούτου λοιπόν, όποια κι αν είναι η διαφορά μας στις Ευρωεκλογές δεν θα αποδώσει το μέγεθος της καταστροφής που αφήνει πίσω της η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα! Θα τιμωρήσει και θα στιγματίσει έναν αλαζόνα πρωθυπουργό, που κυβέρνησε επί σχεδόν πέντε έτη έχοντας ως προτεραιότητα την καρέκλα του και όχι τη χώρα του! Εμείς όμως δεν στεκόμαστε μόνο εκεί. Δεν ζητάμε απλώς από τον ελληνικό λαό να επιβάλει στην παρέα του κ. Τσίπρα την εκλογική ποινή που τους αξίζει. Ζητάμε τη θετική του ψήφο για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. 
  
2. Εσείς προσωπικά έχετε όλα τα χαρακτηριστικά μιας «ευρωπαϊκής» υποψηφιότητας, ωστόσο ξεκινάτε από μία αφετηρία λιγότερο ευνοϊκή σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα και γενικά με τα πρόσωπα υψηλής αναγνωρισιμότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Σας προβληματίζει αυτή η διαπίστωση;

Προφανώς έχετε δίκιο, αλλά τολμώ να πω ότι ουδόλως με προβληματίζει. Εκτιμώ ότι σημαντικό μέρος της κοινωνίας επιθυμεί να εκλέξει πρόσωπα με… λευκό «πολιτικό μητρώο», με γερές ακαδημαϊκές βάσεις και κυρίως με γνώσεις.  Σε αυτή τη μάχη προσέρχομαι με πολύτιμα εφόδια τις βαθιές γνώσεις του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι», τις διεθνείς διασυνδέσεις και τη διαπραγματευτική ικανότητα που απέκτησα υπηρετώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την ένταξη της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ έως και σήμερα. Και τα εφόδια αυτά είναι απολύτως απαραίτητα στο νέο, αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που νομοθετεί πλέον με δεσμευτικό τρόπο για όλους, ψηφίζει τον προϋπολογισμό της Ένωσης και ελέγχει πολιτικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σε μία κρίσιμη λοιπόν συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στην πρώτη γραμμή της μάχης χάρη στην εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία με γεμίζει με τιμή αλλά και με ευθύνη.
Τιμώ όλους τους υποψηφίους, ωστόσο πιστεύω ότι η ψήφος και η στήριξη στους υποψηφίους που απευθύνονται και λογοδοτούν σε πολίτες με αυτοεκτίμηση και απαιτήσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τις πληγές των συμπολιτών μας από τη συνεχή διάψευση των προσδοκιών τους και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. 

3. Ποιό θα λέγατε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη;

Νομίζω ότι το διακύβευμα είναι, σε γενικές γραμμές, κοινό για την Ελλάδα και την Ευρώπη: Μετά τις 26 Μαΐου θα έχουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη ή λιγότερη Ευρώπη, με ευρω-απαισιοδοξία και ακραίες αντιλήψεις;
Εμείς, ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ως Ν.Δ., αλλά κι εγώ ως ευρωπαϊστής, θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, η οποία θα εγγυάται τα εξωτερικά σύνορα, θα είναι αλληλέγγυη προς τα κράτη-μέλη, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, και βέβαια προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλους, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει κοινή πολιτική άμυνας, ενέργειας και μετανάστευσης. 
Απέναντι μας έχουμε όλες τις ακραίες, λαϊκιστικές φωνές, που θέλουν μια Ευρώπη μίζερη και μεμψίμοιρη. Και έχουμε υποχρέωση να δώσουμε την πολιτική μάχη των Ευρωεκλογών με καθαρούς όρους, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, αναδεικνύοντας τα πολύ σημαντικά οφέλη για όλους από τη συμμετοχή στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Έτσι θα απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και θα ενισχύσουμε πραγματικά το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι.

4. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ορμπανοποίηση» της Ν.Δ. Τι απαντάτε;
Στο σπίτι του... κρεμασμένου στα μανταλάκια για λαϊκισμό, δεν μιλάνε για σχοινί! Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που κυβερνούσε έως χθες με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που εξακολουθεί και σήμερα να κυβερνά επικεφαλής μιας κυβέρνησης-κουρελούς, που στηρίζεται σε ετερόκλητους πρόθυμους οι οποίοι καθημερινά αποδεικνύεται ότι έχουν λάβει ανταλλάγματα για την προθυμία τους. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που, μόλις προ λίγων ημερών, αναδείχθηκε σε έρευνα της εφημερίδας Guardian ο πιο λαϊκιστής αριστερός ηγέτης, ακόμα πιο ψηλά και από το ίνδαλμά του, τον Νικολά Μαδούρο! Ας προσέχουν, λοιπόν, λίγο περισσότερο τι λένε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ...

5. Ως Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είστε εντεταλμένος να προωθείτε τα θέματα Κυκλικής Οικονομίας, ιδιαίτερα στα νησιά. Υπάρχουν ευήκοα ώτα για αυτά τα θέματα στην Ελλάδα;


Έχω θέσει ως προσωπικό στόχο την ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας στη χώρα μας. Είναι μια έννοια ελάχιστα γνωστή στους Ελληνες , με ιδιαίτερη σημασία όμως για την κοινωνία και την οικονομία. Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης που στην Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται από το 2015 και ήδη αποδίδει καρπούς, συμβάλλοντας στην ανταγωνιστικότητα, στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας, στην πράσινη επιχειρηματικότητα, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι βλέπω όλο και περισσότερους στην Ελλάδα, όχι μόνο να ενημερώνονται αλλά και να προσπαθούν να ενσωματώσουν αυτές τις πολιτικές στις δραστηριότητές τους. Προφανώς έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε ακόμα, όμως εφόσον εκλεγώ, η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητές μου στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε αυτές οι δράσεις να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας –ιδιαίτερα στα νησιά και τους ορεινούς όγκους– σε κάθε πολίτη, διαχέοντας τα οφέλη τους σε όλους.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κρεμλής:
Ο Γιώργος Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) και έχει εξουσιοδοτηθεί να προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας στα νησιά. Είναι παράλληλα πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA.
Ανέλαβε καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1.1.1981. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από το 1995, όπως της "Νομικής Υπηρεσίας" της, της "Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης", της "Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" καθώς και της "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου". Επίσης διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου" καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης "Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής".
Στην τελευταία θέση του, ως επικεφαλής Διοικητικής μονάδας, ήταν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, την περιβαλλοντική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών EIA/SEA (ΜΠΕ και ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Δικτύων κρατικών εμπειρογνωμόνων: ΕΝΕΑ (European Network of Environmental Authorities) και EIA/SEA, όπως και Συμπρόεδρος του διακρατικού ευρωπαϊκού δικτύου περιβάλλοντος IMPEL (Implementation network: Environmental Law), Εκπρόσωπος της ΕΕ στο Παγκόσμιο δίκτυο περιβάλλοντος INECE και Μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΠΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης). Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της οποίας και υπήρξε ιδρυτικός Πρόεδρος.  
Διετέλεσε επίσης μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1995. Έχει διατελέσει Επιστημονικός ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και, κατά την περίοδο μεταξύ 1991 και 1993, στην Ελλάδα, διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Εθνικός Συντονιστής σε θέματα εσωτερικής αγοράς, Μέλος της Επιτροπής ανταγωνισμού, Συντονιστής της επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ καθώς και Γενικός Γραμματέας σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο ΥΠΕΘΟ.

Έχει κατά καιρούς διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά κυρίως προγράμματα.

Είναι συγγραφέας βιβλίων (στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) καθώς επίσης και πολυάριθμων άρθρων και μελετών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια