Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Με το μέρος των αστυνομικών ο μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Σχεδόν επτά μήνες μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο μάρτυρας «με το κίτρινο μπλουζάκι» ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και χθες κατέθεσε ρίχνοντας φως σε
σημαντικά σημεία της υπόθεσης, προκαλώντας όμως παράλληλα και ερωτήματα για τις σχέσεις του με τις αστυνομικές αρχές. Στην κατάθεσή του στον ανακριτή, ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον Κωστόπουλο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του λιντσαρίσματος, υπογράμμισε πως ο Ζακ βρισκόταν σε κατάσταση υπερδιέγερσης και δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με πρόθεση τη ληστεία ή την κλοπή.
Από το σύνολο της κατάθεσής του, προκύπτει πως ο ελληνοτουρκικής καταγωγής μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιεί δύο επώνυμα, επιχείρησε να αθωώσει απολύτως τις αστυνομικές αρχές, υποστηρίζοντας πως δεν υπερέβησαν τα όρια.
«Ήταν σε υπερδιέγερση, μου έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε πάρει ναρκωτικές ουσίες (σ.σ. ποτέ δεν αποδείχθηκε, οι τοξικολογικές του Ζακ ήταν απολύτως καθαρές), πήγα προς τον χρυσοχόο για να του πω πως το παιδί μάλλον θα έχει επιληψία. [...] Όσο ήταν μέσα στο κατάστημα, του πετάξανε όχι μόνο πέτρες, αλλά και τασάκια, το τασάκι το πέταξε άλλος (σ.σ. δεν τον κατονομάζει) και όχι ο κοσμηματοπώλης» κατέθεσε ο μάρτυρας.
Σε άλλο σημείο ο ίδιος παραδέχεται πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ (σ.σ. τον περιγράφει ως «αγρίμι») είχε βάλει το πόδι του κόντρα, υποστηρίζοντας έναν από τους αστυνομικούς ώστε ο τελευταίος να μη γλιστρήσει. Ισχυρίστηκε πως σήκωσε το γκλομπ που είχε πέσει από έναν αστυνομικό στο έδαφος για... να μην το πάρει κανείς. 
«Για κανένα λόγο δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο που επιβάλλει το καθήκον τους, και αυτοί τρομαγμένοι ήταν».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: efsyn.gr