Πρόεδρος Εισαγγελέων: σύννομα τα εντάλματα σύλληψης των δύο δικηγόρων

Για «σύννομη ενέργεια» από πλευράς του ανακριτή σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος των δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, έκανε
λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8”, ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι «οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν».
«Δεν είναι η συνήθης διαδικασία αλλά όταν κρίνει ο ανακριτής ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής, κίνδυνος να τελέσει άλλες πράξεις, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαπράξει άλλα εγκλήματα, παρόμοια με αυτά που κατηγορείται. Εκεί, πιστεύω ότι θεμελιώθηκε από τον ανακριτή η αιτιολογία αυτή», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης.
Ερωτηθείς αν υπήρξε ενδεχόμενο σκοπιμότητας, όπως καταγγέλλουν γνωστοί δικηγόροι, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε πως «αν έγινε κάποια τέτοια ανακοίνωση (για σκοπιμότητα) είναι εσφαλμένη. Όλοι θα πρέπει να είναι ίσοι όταν έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο, είτε είναι δικηγόρος, είτε είναι δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε πολιτικό πρόσωπο. Θα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τον οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη. Μπορεί από τους νομικούς κύκλους να θεωρείται υπερβολική, αλλά είναι σύννομη η ενέργεια του ανακριτή. Μην αποδίδουμε κάθε ενέργεια σε σκοπιμότητα, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο κ. Λυκουρέζος, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο άλλος δικηγόρος».
«Δεν επιτρέπεται να αναμειγνύεται πολιτικός, ιδιώτης όταν η Δικαιοσύνη ασχολείται με μία υπόθεση. Το τεκμήριο της αθωότητας οφείλουν να το σεβαστούν όλοι. Δεν μπορεί να διασύρονται άνθρωποι αθώοι. Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχοι, αυτό είναι ποινική παράβαση και δημιουργεί αξιώσεις σε βάρος της Πολιτείας. Αυτή η πίεση δεν κάνει καλό, ούτε η δημοσιότητα των πολιτικών προσώπων ή των ιδιωτών σε κάθε χειρισμό της υπόθεσης. Το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει λάθος. Οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν», πρόσθεσε.


http://www.ant1news.gr