Πώς δεν θα στερηθούμε τίποτα τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και δεν θα ξεφύγουμε από την ισορροπημένη διατροφή μας;Η περίοδος του Πάσχα είναι γεμάτη με συγγενείς και φίλους, αλλά και πολύ φαγητό.

Κατσικάκι, μαγειρίτσα, αλλά και πολλά γλυκά για τα παιδιά. «Για τα παιδιά», βεβαίως βεβαίως. Κάπως έτσι μοιάζει το Πάσχα στο τραπέζι μας, και -όπως κάθε άλλη περίοδος διακοπών- είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τον έλεγχο, να κάνουμε κακές επιλογές και να ξεφύγουμε από την ισορροπημένη μας διατροφή.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να διατηρήσουμε τη λογική μας ανάμεσα στις λιχουδιές των εορτών…

Επιλέγουμε προσεκτικά

Το γεγονός ότι ξαφνικά υπάρχουν περισσότερες επιλογές στο τραπέζι για εμάς, δεν σημαίνει πως πρέπει να τις δοκιμάσουμε όλες. Το μέγεθος της μερίδας μας παραμένει το ίδιο όπως κάθε άλλη ημέρα και προσπαθούμε να έχουμε πάντα μία γερή δόση σαλάτας στο πιάτο μας. Περιορίζουμε το κρέας και επιλέγουμε τα πιο άπαχα κομμάτια του.

Πίνουμε πολύ νερό

Πίνουμε νερό ανάμεσα στα γεύματα, αλλά και κατά τη διάρκειά τους. Πέρα από το γεγονός ότι θα βοηθήσουμε και τα δόντια μας, απομακρύνοντας περιττά βακτήρια και σάκχαρα που βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στα πασχαλινά φαγητά, το νερό μάς βοηθάει να καταλαβαίνουμε καλύτερα πότε έχουμε χορτάσει, καθώς πολλές φορές η αίσθηση της πείνας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ανάγκη για ενυδάτωση.

Τι συμβαίνει με τα αβγά;

Είναι αρκετά συχνό να βλέπουμε κόσμο να τρώει τα πασχαλινά αβγά ως σνακ. Και αυτό, στη θεωρία, είναι εκπληκτικό, επειδή ένα αβγό είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινή επιλογή. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι. Τα αβγά, αφού έχουν βράσει, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Μην καταναλώνετε βαμμένα αβγά που έχετε αφήσει έξω για αρκετές ώρες.

Λίγη γυμναστική;

Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε να ασκείστε αυτές τις μέρες, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα εικοσάλεπτο περπάτημα μετά το φαγητό. Παραμείνετε δραστήριοι και μην παραμελείτε τον υγιεινό τρόπο ζωής σας με την πρόφαση ότι είναι μέρες διακοπών.

Μην αγοράζετε τεράστιες ποσότητες

Ένα κακό που συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι οι μαζικές αγορές φαγητού στο σούπερ μάρκετ. Ακριβώς επειδή είναι διακοπές, ξοδεύουμε αλόγιστα, δεν μας ενδιαφέρει τι βάζουμε στο καρότσι μας και έτσι καταλήγουμε με αποθέματα, όχι μόνο σε κρέας, αλλά και σε γλυκά, αναψυκτικά και αλκοόλ για πολλές μέρες. Μη χάνετε τη σύνεσή σας.


Πηγή: iatronet.gr