Πρέπει όλα τα μωρά να ρεύονται μετά από κάθε γεύμα; Τι μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε;Οι ειδικοί συμβουλεύουν κάθε νέα μητέρα να κρατά το μωρό ψηλά πάνω στον ώμο της, μετά από το γεύμα για να ρευτεί.

Συνήθως το ρέψιμο των μωρών συνοδεύουν κάποιες φορές και οι γουλιές. Πολλά μωρά κάνουν αναγωγές ή βγάζουν μερικές γουλιές απ' το γάλα τους. Αυτό συμβαίνει μαζί με αέρια, στη διάρκεια ή αμέσως μετά το γεύμα. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, με κάποια να βγάζουν περισσότερο γάλα από ότι τα άλλα. Είναι αρκετά συνηθισμένο και συνήθως η ποσότητα δεν είναι τέτοια που να επηρεάσει την πρόσληψη της τροφής τους. Αν, όμως, οι αναγωγές είναι μεγαλύτερες σε ποσότητα, τότε ίσως να χρειάζονται μικρότερης ποσότητας και συχνότερα γεύματα. Να θυμάστε πως όταν μια μικρή ποσότητα γάλακτος χύνεται δείχνει περισσότερη. Για να δείτε πως φαίνεται, ρίξτε 2 – 3 κουταλιές του γλυκού γάλα στο τραπέζι της κουζίνας.

Αν όμως ένα μωρό δεν έχει παλινδρόμηση-αναγωγές, χρειάζεται να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα;

Η μαία Chris Minogue δίνει τη δική της συμβουλή στο babyology.com.au:

«Όπως φαίνεται, όχι δεν χρειάζεται να ρεύεται το μωρό μετά από κάθε γεύμα, εκτός και αν το θέλετε πραγματικά», αναφέρει η ίδια και συνεχίζει εξηγώντας ότι ένα μωρό πρέπει να ρεύεται μέχρι τη 12η εβδομάδα.

«Δείτε το σωματότυπο του μωρού. Έχουν μακριά χέρια, κοντά πόδια και μικρό κορμό. Έτσι αν κλάψουν πολύ και πιουν πολύ, ουσιαστικά θα λάβουν πολύ αέρα που θα «καθίσει» στο κάτω μέρος του εντέρου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρευτούν ώστε να αφαιρεθεί ο αέρας και αυτό γιατί τα ίδια δεν κινούνται μόνα τους!» συμπληρώνει.

Καθώς μεγαλώνει το μωρό και κινείται δεν θα χρειάζεται να ρεύεται καθόλου. «Τα αέρια στα μωρά συνήθως εμφανίζονται από την ηλικία των τριών εβδομάδων μέχρι τη δωδέκατη εβδομάδα. Γι 'αυτό και γενικά, εγώ δεν βάζω τα μωρά να ρευτούν μετά από τη 12η εβδομάδα!» αναφέρει η Minogue.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Chris, στις 12 εβδομάδες ο κορμός του μωρού έχει μεγαλώσει έτσι ώστε τα χέρια τους να «ταιριάζουν» στο σώμα τους και κινούνται γύρω πολύ περισσότερο, κάτι που τα βοηθά να αφαιρούν μόνα τους τον αέρα από μέσα τους!

Τι γίνεται, όμως, αν δεν ρεύεται μόνο του;

Αν το μωρό σου δυσανασχετεί εξαιτίας των αερίων και δεν μπορεί να τα αποβάλλει από μόνο του, βάλτε το να καθίσει στα γόνατά σας, γείρτε το ελαφρώς μπροστά και στηρίξτε το κεφάλι του τοποθετώντας το χέρι σας στο σαγόνι του. Αλλιώς, κρατήστε το όρθιο πάνω στον ώμο σας. Κρατήστε μια καθαρή πετσέτα στο χέρι ή ακουμπήστε στο ρούχο σας σε περίπτωση που το μωρό βγάλει λίγο γάλα.


Πηγή: mothersblog.gr