Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπε η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΥΦΥ στην ηγεσία

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, η Ομοσπονδία πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο
Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης και ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού, Υποστράτηγος Στυλιανός Βολυράκης.
     Η Ομοσπονδία έθεσε στην Ηγεσία ζητήματα που άπτονται αρμοδιοτήτων της και χρήζουν πρωτίστως θεσμικών αλλαγών. Το προηγούμενο διάστημα απέστειλε αναλυτικό και ολοκληρωμένο υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις της ΠΟΣΥΦΥ για ζητήματα που απασχολούν, στον κ. Αρχηγό.
     Αναπτύξαμε τις προτάσεις μας για,   την αναμόρφωση του βαθμολογίου στο χαμηλόβαθμο προσωπικό και την αναγκαιότητα αυτής,    την αναγνώριση των πτυχίων και την συνδεσιμότητα με την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη,    την επέκταση των ορίων ηλικίας για την συμμετοχή στις προαγωγικές εξετάσεις για Αρχιφύλακες και ΤΕΜΑ,   την αναγκαιότητα της προσαύξησης του συντάξιμου χρόνου κατά τρία έτη όπως στο όμοιο ανά κατηγορία αστυνομικό προσωπικό,    την άμεση αναμόρφωση του τρόπου υπολογισμού της λεγόμενης προικοδότησης – επιδόματος ΒΟΕΑ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, την ανάγκη ενσωμάτωσης μας στην β’ μισθολογική κατηγορία και την άρση των νέων ανισοτήτων που γεννήθηκαν με το νέο μισθολόγιο.  
   Πέραν από τα ανωτέρω, η ΠΟΣΥΦΥ κατέθεσε και πλαίσιο προτάσεων για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και την αναβάθμιση του έργου των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης. Ζήτησε την επίσημη επανασύσταση της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Έβρο - αφού ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί ως τέτοια Υπηρεσία, αλλά καταργήθηκε μόνο στα χαρτιά για χατίρι της «αναποτελεσματικής» αναδιάρθρωσης. Πρότεινε την διοικητική και επιχειρησιακή αναβάθμιση της Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου με συγκεκριμένη μορφή αλλά και την ενίσχυση με νέο προσωπικό συνοριακών φυλάκων. Γνωστοποίησε πως η επιλογή των αστυνομικών δυνάμεων που αποσπούνται κάθε μήνα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών δεν συνοδεύεται πάντα από την γενική γραμμή που θέτει το Αρχηγείο αλλά τα κριτήρια επιλογής πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην αξιοκρατία και διαφάνεια. Η ΠΟΣΥΦΥ πρότεινε την αναμόρφωση του πλαισίου επιλογής των αποσπάσεων ώστε αυτές να γίνονται αξιοκρατικά.
     Τέθηκε επίσης, επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες διαχείρισης των ολοένα και αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Η τεράστια λειψανδρία σε αυτές τις Υπηρεσίες της Αττικής, ενισχύεται επιπλέον με την διάθεση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής τόσο σε μέτρα τάξης όσο και προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, γεγονός που είναι πέρα των δυνατοτήτων της. Η Ομοσπονδία επεσήμανε για ακόμη μια φορά, πως το ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου που στεγάζεται στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, δεν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του στον χώρο αυτό, καθώς οι συνθήκες κράτησης και φύλαξης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο και το προσωπικό της φρουράς.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Αρχηγό επίσης την δημιουργία ξεχωριστού Σχεδίου Εφαρμογής-δραστηριότητας των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείριση Μετανάστευσης και Γραφείων Διαχείρισης Μετανάστευσης ομοίως με το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ, αλλά και την σύσταση ειδικών ομάδων διαχείρισης μετανάστευσης των Α.Τ. εκεί όπου ενσωματώθηκαν τα ΤΔΜ με τα Αστυνομικά Τμήματα. Ειδικότερα, γνωστοποιήσαμε στον Αρχηγό, από την δική μας πλευρά, την ικανοποίησή μας για την εφαρμογή του Σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, καθώς θεωρούμε διαχρονικά πως η Αστυνόμευση αποτελεί την πρωταρχική προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και απαίτηση της κοινωνίας. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία, η έμφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να δίνεται στην εμφανή αστυνόμευση σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε τοπική κοινωνία. Προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του Σχεδίου, κατατέθηκαν στον κύριο Αρχηγό και το επιτελείο, που θεωρούμε πως είναι σοβαρά και χρήζουν άμεσης θεραπείας. Η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό προς την αστυνόμευση δεν μπορεί να επιτυγχάνεται με την κατάργηση άλλων περιπολιών των Υπηρεσιών Συνοριακών Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης. Την θέση μας αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αρχηγός, πως η εφαρμογή του ΠΕΡΣΕΑΣ δεν αποσκοπούσε στην αποδόμηση των περιπολιών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης. Ήδη θα αναζητήσει τυχόν μετακινήσεις προσωπικού από αυτές τις Υπηρεσίες σε άλλες με σκοπό την επαναφορά της υπηρεσιακής ομαλότητας.     
     Τέλος, μεταφέραμε την ικανοποίηση μας για τον σχεδιασμό που έχει χτιστεί τους τελευταίους μήνες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια αλλά και της ανάγκης επαναπροσδιορισμού του σχεδίου αυτού για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου. Με δεδομένο την ευελιξία των κυκλωμάτων των διακινητών, είναι αναγκαία και απαραίτητη η μετεξέλιξη της προσπάθειας που ξεκίνησε οργανωμένα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη την σκληρή πραγματικότητα της τεράστιας λειψανδρίας αλλά και της υπερπροσπάθειας όλων των συναδέλφων που συμμετέχουν σε αυτό τον σχεδιασμό, με ελλιπή μέσα. Είναι αναγκαία η ενίσχυση αυτών των Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή. Ζητήσαμε αυτή η προσπάθεια να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια ακόμη και στην β’ και γ’ ζώνη όπου τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης και τα Γραφεία Διαχείρισης Μετανάστευσης θα συμμετέχουν στο ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση δευτερογενών ροών προς τα Ελληνοαλβανικά και Ελληνοβουλγαρικα σύνορα.
   Ο κ. Αρχηγός, επεσήμανε την αναγκαιότητα εργασίας επί του ανωτέρω πλαισίου ώστε πάγια και δίκαια αιτήματα να βρουν λύσεις. Για το λόγο αυτό ανανεώθηκε νεότερη σύσκεψη το επόμενο διάστημα που θα υπάρξουν απαντήσεις σε ζητήματα που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και διερεύνησης. Ζητήματα που απαιτούν άμεση θεραπεία, η Ηγεσία θα προχωρήσει στην επίλυση τους το επόμενο διάστημα όπως μας δεσμεύτηκε ο κ. Αρχηγός.
     Η Ομοσπονδία, θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συναδέλφων, να εντοπίζει τα προβλήματα που ανακύπτουν σε υπηρεσιακό επίπεδο και όπως οφείλει, αυτά θα πρέπει να τα καταθέτει στον ίδιο τον Αρχηγό. Συνδικαλιστικής μας υποχρέωση η διασφάλιση ευπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η αποκατάσταση κάθε θεσμικής ανισότητας εντός των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία. Στη βάση αυτή με επιχειρήματα και σοβαρότητα θα διεκδικήσουμε με κάθε μορφή διαλόγου και έκφρασης την επίτευξη των στόχων μας.
footeer
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια