Όσα πρέπει να ξέρουν οι νέες μαμάδες για τους νέους μπαμπάδες!Αν πρόσφατα γίνατε γονείς, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη είναι η αλλαγή που επέρχεται στη ζωή σας με τον ερχομό του νέου μέλους.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να μάθετε και οι δύο. Τόσα πολλά νέα συναισθήματα που πρέπει να κατανοήσετε και να αντιμετωπίσετε.

Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τις νέες μητέρες, αλλά και τους νέους μπαμπάδες. Είναι, μάλιστα, σημαντικό, μία νέα μητέρα να μην ασχολείστε μόνο με το μωρό που έρχεται ή που ήρθε, αλλά και με το νέο μπαμπά.

Αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα το σύντροφό σας τώρα που γίνεται νέος μπαμπάς και θέλετε να μάθετε πώς να τον βοηθήσετε όσο μπορείτε καλύτερα, διαβάστε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους νέους μπαμπάδες.

Είναι φοβισμένος, ακριβώς όπως κι εσείς

Δεν είναι μυστικό ότι το να έχεις ένα μωρό και να γίνεις νέος γονέας είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που θα σου συμβούν ποτέ. Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε τους συζύγους μας ως εκείνους στη σχέση που ποτέ δεν φοβούνται και είναι εκείνοι με στους οποίους τρέχουμε όταν είμαστε φοβισμένοι. Ωστόσο, όταν ο σύζυγός σας γίνεται νέος μπαμπάς, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι τόσο φοβισμένος, όσο κι εσείς, αν όχι περισσότερο. Οι γυναίκες μεγαλώνουν παίζοντας σπίτι, παίζοντας με κούκλες, φύλαξη παιδιών και φροντίδα και η μητρότητα έρχεται πολύ πιο φυσική σε μια γυναίκα απ’ ό,τι σε έναν άνδρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι λίγο πιο χαμένος, αλλά αυτό είναι εντάξει. Απλώς να τον ενθαρρύνετε και να τον αγαπάτε.


Νιώθει ότι σας χάνει

Ως νέα μαμά, το μωρό σας παίρνει όλη σας την προσοχή. Είτε το μωρό είναι ξύπνιο, είτε κοιμάται και το κρατάτε αγκαλιά σας, αφήνει λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, πόσο μάλλον για το σύζυγό σας. Θα αρχίσετε, λοιπόν, να λείπετε ο ένας από τον άλλον: από τις βόλτες, τις συζητήσεις, τις ταινίες που βλέπατε αργά το βράδυ. Είναι δύσκολο να βρείτε αυτόν τον επιπλέον χρόνο, αλλά είναι σημαντικός αν θέλετε να «δουλέψει» ο γάμος σας.

Νιώθει αποκομμένος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δεσμός της μητέρας με το μωρό είναι πολύ ισχυρός. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει περίεργα συναισθήματα στο σύζυγό σας. Προσπαθήστε να τον συμπεριλάβετε στη φροντίδα του μωρού και να συνδεθεί μαζί του: να το ταΐσει, να το κάνει μπάνιο, να το κοιμήσει. Καθοδηγήστε τον, δώστε του μια μικρή κατεύθυνση. Οι πιθανότητες είναι ότι απλώς φοβάται να το ζητήσει. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τη μεταξύ τους σχέση, αλλά και σε εσάς θα δώσει μια ευκαιρία για ξεκούραση.

Χάνει την παλιά του ζωή

Είναι φυσικό τόσο για τις νέες μητέρες, όσο και για τους νέους μπαμπάδες να χάσουν την παλιά τους ζωή μόλις έρθει το μωρό. Θυμηθείτε ότι και ο σύζυγός σας χάνει την παλιά του ζωή πριν από το μωρό, όπως κι εσείς. Είναι σημαντικό και για τους δυο σας να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και να βγείτε έξω και να κάνετε τα πράγματα χωρίς το μωρό.


Πηγή: mothersblog.gr
_