Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έξι πιθανές αιτίες της ταχυκαρδίας



Αποτελεί ένα σοβαρό σύμπτωμα, το οποίο δεν πρέπει να αμελήσετε και σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε τον ειδικό ιατρό για την αξιολόγησή του.

Δείτε παρακάτω τις αιτίες που την προκαλούν!

Άγχος και στρες

Το στρες, η υπόταση και γενικά ο τρόπος ζωής είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία. Ο ιατρός θα σας κάνει υπερηχογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προκειμένου να αποκλείσει καρδιολογικό πρόβλημα.

Αναιμία

Η αναιμία μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, γι’ αυτό και ίσως θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε αυτόν τον «ένοχο». Συζητήστε το με το γιατρό.

Θυρεοειδής

Όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό μπορεί να παρουσιάσουν και ταχυκαρδία.

Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

Αν έχετε «κάψιμο» στο στέρνο, τότε μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που ίσως συνοδεύεται και από ταχυπαλμίες. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή και πιθανόν φαρμακευτική θεραπεία.

Δυσπεψία

Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, τότε ο γιατρός σας θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Ακόμη μπορεί να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.

Παθήσεις του θώρακα

Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.


Πηγή: healthreport.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια