Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Κύπρο η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας

Η Σχολή  Εθνικής Ασφάλειας, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος    2018-2019, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κύπρο  κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως και 29
Μαρτίου τ.έ..
Στο ταξίδι συμμετείχαν ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Βράντζας, ο Τμηματάρχης του Τμήματος Σπουδών Α/Β΄ Σταυρουλάκης Ιωάννης, ο Αναπλ. Τμηματάρχη Σπουδών, Υ/Α΄ Δραγουμάνος Νικόλαος - Ιωάννης  καθώς και εικοσιοκτώ (28) σπουδαστές της 22ης εκπαιδευτικής σειράς ήτοι, δεκαοκτώ (18) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τρία (03) από την Αστυνομία της Κύπρου, δύο (02) του Γ.Ε.ΕΘ.Α., δύο (02) του Π.Σ., ένα (1) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, και δύο (2) από Υπουργεία και Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, οι συμμετέχοντες έτυχαν συναντήσεων με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νικόλαο Αναστασιάδη, με την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, με την Α.Ε. τον Πρέσβυ της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ηλία Φωτόπουλο καθώς και με τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και το Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, κ. Θεμιστό Αρναούτη.
Επισκέφτηκαν επίσης, το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ καθώς και τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στη Λεμεσό.

Ξεναγήθησαν στην Ι.Μ.Κύκκου, ως επίσης στα Φυλακισμένα μνήματα και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου έγιναν και καταθέσεις στεφάνων.
Στο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού ταξιδίου περιελαμβάνονταν και πραγματοποιήθησαν επισκέψεις στον Αχυρώνα Λιοπετρίου, στο Οδόφραγμα Δερύνειας, στο Παρατηρητήριο του Δήμου Αμμοχώστου, στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στο Παρατηρητήριο Σιακόλα, στη Γραμμή Αντιπαράταξης και στη Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία.
Επισημαίνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας είναι διακλαδικού χαρακτήρα και παρέχει μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα που σχετίζονται με τη Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας και αφορούν στις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την Κρατική Ασφάλεια, την εφαρμογή της Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δημόσια Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΡΑΝΤΖΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
 
 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια