Η ΕΑΚΠ για τη ΓΣ στο Βόρειο Αιγαίο

Διαβάστε ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μόλις οχτώ άτομα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας. Κατά την παρουσία μας στις
εγκαταστάσεις της Π.Υ. Μυτιλήνης διαπιστώθηκε ότι αρκετοί συνάδελφοι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση. Όταν αυτό καταγγέλθηκε προς το προεδρείο, πήραμε την απάντηση ότι έχουν σταλεί παντού ειδοποιήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των υπηρεσιών. Κάπως έτσι συνάδελφοι το προεδρείο της Ένωσής μας θεωρεί ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του και εξάντλησε τίς προσπάθειες για την μαζική συμμετοχή, σε μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Όσο αφορά τον διοικητικό απολογισμό και εκεί η δραστηριότητα του προεδρείου εξαντλήθηκε σε συναντήσεις με διάφορους υποψήφιους πολιτικών κομμάτων και περιφερειακών παρατάξεων. Επίσης για την μελλοντική δράση της Ένωσης μας προτάθηκε, αφού οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια για τις επικείμενες εκλογές, να προγραμματιστούν συναντήσεις και με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ακόμη, για πολλοστή φορά παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες δεν συνεδρίασε η εξελεγκτική επιτροπή της Ένωσης.
Αυτήν την κατάντια, θεωρούν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας στο Δ.Σ., συνδικαλιστική δράση και έτσι θέλουν να μας πείσουν ότι προσπαθούν για την ισχυροποίηση του σωματείου και την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Ενώ έχει παρθεί απόφαση στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις προς τους εκπροσώπους της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας στην περιφέρεια μας, πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν επανειλημμένα συζητηθεί, καμία πρωτοβουλία δεν πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα για την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Καμία αναφορά δεν έγινε στην εισήγηση του προέδρου για τέτοιου είδους δράση το επόμενο διάστημα, παρόλο που η απόφαση αυτή ψηφίστηκε, υποκριτικά προφανώς, και από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας του Δ.Σ.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου και αυτή τη φορά  πρότεινε τη διεκδίκηση λύσεων στα εργασιακά μας προβλήματα μέσω αγωνιστικών και οργανωμένων κινητοποιήσεων. Κατατέθηκε ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων το οποίο πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μας και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσω τετρασέλιδου ψηφίσματος το οποίο και εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση.
Καλούμε το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε. Να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να οργανώσει τον αγώνα των συναδέλφων απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας. Να σταματήσουν επιτέλους να καλλιεργούν αυταπάτες ότι  πρόκειται να βελτιωθεί στο ελάχιστο η ζωή μας με απόσπαση υποσχέσεων, με δημόσιες σχέσεις και απονομές βραβείων. Κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν και με τη προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και οι μόνοι που έχουν το συμφέρον να το κάνουν αυτό είμαστε εμείς.
Τέρμα στον συμβιβασμό και την ηττοπάθεια - Συσπείρωση με την Ε.Α.Κ.Π.
για σωματείο αγωνιστικό που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά μας.
ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ