Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι»

Επειτα από τη δημοσίευση των φωτογραφιών του αυτόπτη στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομία κατόρθωσε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ο ίδιος δεν βρέθηκε προς το
παρόν, αλλά μπορεί να αποδειχθεί μάρτυρας-κλειδί.
Ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι ταυτοποιήθηκε. Εντός ενός εικοσιτετραώρου από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» κι ενώ υπήρχε η υποψία ότι ο φερόμενος ως μάρτυρας-κλειδί στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου είναι πιθανόν αστυνομικός, κλιμάκιο αστυνομικών «όργωσε» εκ νέου την περιοχή της τραγωδίας και σύντομα κατάφεραν να μάθουν ποιος είναι.
Εφοδιασμένοι με τις έγχρωμες και καλής ποιότητας φωτογραφίες που πήραν από το βίντεο της ερευνητικής ομάδας των Forensic Architecture, οι αστυνομικοί βρήκαν ποιος ήταν και πού έμενε.
Στο σπίτι του δεν βρήκαν κανέναν. Βρήκαν όμως δυο άτομα που τον γνώριζαν καλά και βεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο και αυτό θα το διαβεβαίωναν σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή εφόσον τους καλούσε. Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χθες όταν εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Μετά από αυτό, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στην συνεργαζόμενη μαζί τους υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών η οποία και ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» της Τετάρτης με τίτλο «Γεμίζουμε τα κενά μιας ελλιπούς αστυνομικής έρευνας», όπου μιλούσαν τρεις ερευνητές της ομάδας, ήταν εκείνο που κινητοποίησε τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ενοχλημένοι από το ότι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» ήταν ή όχι αστυνομικός, αποφάσισαν να ερευνήσουν την υπόθεση εξαντλητικά.
Οταν ερωτήθηκαν αρχικά για την ταυτότητά του, είχαν στα χέρια τους ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τα στοιχεία που τους είχαν μεταβιβαστεί από τη ΓΑΔΑ για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου και για εκείνους που έτυχε να βρίσκονται σε υπηρεσία στην περιοχή. Υπό αυτές τις συνθήκες και με τις παλιές φωτογραφίες των αστυνομικών δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τον άγνωστο άνδρα.

Ανάλυση υλικού
Μετά όμως τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο, αλλά και το πόρισμα της προκαταρκτικής έκθεσης-ανάλυσης του οπτικοακουστικού υλικού που το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου αποκάλυψε η ανεξάρτητη δημοσιογραφική ιστοσελίδα «OmniaTv», αναζήτησαν και βρήκαν καθαρή έγχρωμη φωτογραφία του.
Από τις έρευνες που έκαναν ανακάλυψαν ότι πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν ότι είχε πέντε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικευόταν, αναφέρουν οι πληροφορίες, στα ταξίδια σε πόλεις της Τουρκίας και ιδίως στην Κωνσταντινούπολη όπου έχει γεννηθεί. Αν και φέρει τουρκικό όνομα, καθώς ο πατέρας του είναι Τούρκος, εκείνος χρησιμοποιεί το επώνυμο της Ελληνίδας μητέρας του.
Αρκετά από τα γραφεία του έχουν κλείσει και έτσι είχε αρκετό χρόνο να τριγυρνά στην περιοχή της Ομόνοιας και της πλατείας Κάνιγγος, όπου αρκετοί τον γνώριζαν. Ανάμεσά τους όμως δεν ήταν οι εργαζόμενοι στο αρτοποιείο του «Βενέτη», στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, έξω από το οποίο έχει καταγραφεί να προσπαθεί και τελικά να αποτρέπει τον Ζακ Κωστόπουλο από το να μπει, ενώ δεν προέκυψε να έχει καμία σχέση με το κατάστημα.
Σταδιακά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν κι άλλες φωτογραφίες και βίντεό του, όπως αυτές από την παρουσία του στα εγκαίνια ενός καταστήματος ειδών τεχνολογίας στη Γλυφάδα αλλά και με την πρώην σύζυγό του και να τις συγκρίνουν με τις φωτογραφίες και το βίντεο των Forensic Architecture. Ετσι, δεν άργησαν να μάθουν και τη διεύθυνσή του στο Παλαιό Φάληρο όπου και τον αναζήτησαν. Εμαθαν όμως από τους γείτονες, όταν δεν τον βρήκαν, ότι έχει εξαφανιστεί.
Στον ανακριτή
Εκεί, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού δεν επρόκειτο για αστυνομικό, σταμάτησαν την έρευνα και έστειλαν όλα τα στοιχεία στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ανέλαβαν να τον εντοπίσουν. Παράλληλα τα στοιχεία του γνωστοποιήθηκαν και στον ανακριτή κι αναμένεται ότι θα κληθεί για να καταθέσει.
Ο 44χρονος, όπως προκύπτει από το βίντεο της ομάδας Forensic Architecture, μπορεί να αναδειχτεί στον μάρτυρα-κλειδί της υπόθεσης του βίαιου θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και των όσων διαδραματίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος.
Οπως προκύπτει από τον συνδυασμό του βιντεοληπτικού υλικού, ο 44χρονος όχι μόνο ήταν αυτόπτης μάρτυρας του λιντσαρίσματος του Ζακ από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη συνεργό του, αλλά ήταν και δίπλα στην ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του.
Με την κατάθεσή του, εξάλλου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στα εύλογα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από το βίντεο: αν γνώριζε τον Ζακ, γιατί δεν τον άφησε να μπει στο αρτοποιείο, αν γνώριζε τους δύο κατηγορούμενους ιδιοκτήτες, γιατί δεν παρενέβη τη στιγμή του λιντσαρίσματος, εάν γνώριζε κάποιον από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη βάναυση σύλληψή του και γιατί τέλος εμφανίζεται να κρατά αντικείμενο που μοιάζει με πτυσσόμενο αστυνομικό κλομπ.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια