Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύκλωμα εκβιαστών στις λαϊκές αγορές - Έλεγαν ότι μπορούσαν να αποστρατεύσουν και να μεταθέσουν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας

Μία σπείρα που λυμαινόταν τις λαϊκές αγορές της Αττικής, ένα "καρκίνωμα" για παραγωγούς και πωλητές, στους οποίους είχαν καταφέρει τα μέλη του κυκλώματος να εμπεδώσουν την πεποίθηση
ότι, εάν δεν πληρώσουν και δεν συμμορφωθούν, δεν πρόκειται να έχουν καλο πόστο στη λαϊκή, εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών.
Πέρασαν χειροπέδες σε 19 άνδρες και 1 γυναίκα, ανάμεσά τους και στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος.
Ο "αρχηγός" -σύμφωνα με τις αρχές- είναι ένας 57χρονος, υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι πρότινος προϊστάμενος της υπηρεσίας, που είχε υπό τον έλεγχό του τις σαράντα λαϊκές αγορές της Αττικής, περίπου 10.000 πωλητές και παραγωγούς δηλαδή. Άμεσοι συνεργοί του θεωρούνται τρεις επόπτες και ακόμα δύο υπάλληλοι τής Περιφέρειας, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη των κατά τόπους Σωματείων των λαϊκών αγορών.
Η σπείρα εκβίαζε του κατόχους των αδειών και ζητούσε συγκεκριμένα ποσά, για να τους τοποθετήσει σε καλά πόστα, να τους προστατεύει από ελέγχους, να τους επιτρέπει να μένουν στην παρα-λαϊκή.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών έστησαν ακόμα και πάγκο για να δουν πώς λειτουργεί το κύκλωμα, πουλώντας λουλούδια και κάρβουνα, ενώ χρησιμοποίησαν και drone για να δουν ποια ήταν η έκταση τής παρα-λαϊκής.
Τα μέλη του κυκλώματος -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- όταν κατάλαβαν ότι ήταν υπό αστυνομική παρακολούθηση, επιχείρησαν μέσα από τα τηλεφωνήματά τους να δείξουν ισχύ σε όσους απειλούσαν.
Υποστήριζαν ότι έχουν υψηλές επαφές με πολιτικούς και αστυνομικούς και ότι θα αποστράτευαν ή θα μετέθεταν τους αξιωματικούς του Εκβιαστών, της ΥΔΕΖΙ ακόμα και τον Διοικητή της Ασφάλειας.


Μανώλης Ασαριώτης






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια