''Η πολιτική της τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δε θα περάσει''

Διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου


Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως  ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα

Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 19):
Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του καθενός να διατηρεί ανενόχλητος τις απόψεις του καθώς επίσης του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο σε όλο τον κόσμο.
–Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 10):
Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία διατήρησης της άποψης του καθώς επίσης και του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες χωρίς την παρέμβαση οποιασδήποτε κρατικής αρχής σε όλο τον κόσμο.
Οι παραπάνω καταστατικές αρχές φτιάχτηκαν  για να προστατεύουν απόψεις που ενοχλούν το Κράτος ή οποιοδήποτε οργανισμό,  δυστυχώς όμως  στην Ελλάδα  του 2019 η  φυσική και πολιτική ηγεσία  της ΕΛ.ΑΣ  στην προσπάθεια της να φιμώσουν και να  περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης  των αστυνομικών  άσκησαν  πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου  ΖΕΪΝΟΥ Σόλωνα,  για  δηλώσεις που έκανε  σε τηλεοπτικό σταθμό  αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας .

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να καταδικάσει την άσκηση πειθαρχικής  δίωξης  του συναδέλφου μας  και την προσπάθεια του περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης των αστυνομικών .

Η πολιτική της τρομοκρατίας  που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δε θα περάσει. 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Δημήτριος Καραγιαννόπουλος
Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ