Ο γιος του εικονολήπτη ξεσπά κατά του δημάρχου Καλαμάτας

O σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα έβαψε με αίμα το φετινό Πάσχα, αφού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

 

Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό τού εικονολήπτη χιλιάδες είναι τα σχόλια οργής και αγανάκτησης στα κοινωνικά δίκτυα με βασικό αίτημα την κατάργηση του “εθίμου” αυτού, που οδήγησε στον θάνατο έναν πατέρα δύο παιδιών. Επίσης, δεκάδες είναι οι καταγγελίες από κόσμο που βρέθηκε στον χώρο του πάρκινγκ Νέδοντα, όπου και διεξαγόταν ο σαϊτοπόλεμος, και καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

 

Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, υποστήριξε: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

 

Αυτό προκάλεσε την οργή του γιου του αδικοχαμένου καμεραμάν, ο οποίος δήλωσε στο ethnos.gr: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης», ενώ τόνισε πως «είχαν υποσχεθεί στον πατέρα μου ότι θα τηρηθούν όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας».

 

Επίσης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε τα ακόλουθα…

 

«Κύριε Νίκα, αυτή η δήλωση δεν σας τιμά καθόλου. Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Τη μητέρα μου τη γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρ’ όλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.

 

Στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.

 

Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

 

Καλή επιτυχία, ‘’κύριε’’ δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου»

 

Πηγή: tempo24.news   ethnos.gr