Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Πρώτη νίκη για τις ταυτότητες. Έπονται και άλλες!!!


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ
ΠΟΜΕΝΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους στρατιωτικούς, ότι και η Ανεξάρτητη Αρχή Συνηγόρου του Πολίτη ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση και θέση της Ομοσπονδίας μας, πάνω στο θέμα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Όπως επιβεβαιώνεται και στο επίσημο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη προς το ΓΕΕΘΑ/Β Κλάδος, το ευαίσθητο αυτό ζήτημα αναδείχτηκε προ χρόνων από τον συνάδελφο κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο-σημερινό τομεάρχη της ΠΟΜΕΝΣ- και συνεχίζεται από την ομοσπονδία μας, μέσω της Αντιπροεδρίας Οικονομικών και Νομικών Θεμάτων, η οποία άμεσα έπραξε και τα ακόλουθα, ώστε να προκύψει το γρηγορότερο λύση:
  • Τον Ιούνιο του 2018 συναντήθηκε με την Ανεξάρτητη Αρχή Συνηγόρου του Πολίτη και έθεσε πάλι το θέμα της μη επίλυσης του εν λόγω ζητήματος. 
  • Με έγγραφο της, η ΠΟΜΕΝΣ απευθύνθηκε στον κ. ΥΕΘΑ, κ. ΑΝΥΕΘΑ και στους βουλευτές της διαρκούς επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, παραθέτοντας όλες τις γνωμοδοτήσεις επί του θέματος, ζητώντας την τήρηση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, σχετικά με τις δεσμεύσεις για επίλυση, τις οποίες ανέλαβε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. 
  • Με έγγραφο αίτημα της, η ΠΟΜΕΝΣ ζήτησε και έλαβε στατιστικά δεδομένα από την EUROMIL για τις υπόλοιπες χώρες μέλη, σχετικά με το καθεστώς των ταυτοτήτων σε αυτές, τα οποία δεδομένα επιβεβαιώνουν πλήρως την γνωμοδότηση του Συνηγόρου του πολίτη. 
  • Μέσω της EUROMIL, η ΠΟΜΕΝΣ ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μη συμμορφούμενη με την συνθήκη Σένγκεν στάση της πολιτείας στο θέμα των ταυτοτήτων των Ελλήνων στρατιωτικών, ζητώντας παράλληλα διερεύνηση σχετικά με την μη εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου. Επίσης, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας, μεταβιβάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το καθεστώς ταυτοτήτων των στρατιωτικών, των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

  Η νομοθετική ρύθμιση που προτάθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ λύνει το πρόβλημα της ελεύθερης διακίνησης των στρατιωτικών εντός της Ε.Ε, πλην όμως, η Ομοσπονδία μας τάσσεται με την γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη για την διατήρηση πολιτικού δελτίου ταυτότητας από όλους τους στρατιωτικούς, για όλους τους λόγους που διατυπώνονται στο συνημμένο έγγραφο.

  Η ΠΟΜΕΝΣ αναμένει την επίλυση του δικαίου αιτήματος της με τον επίσημο πλέον τρόπο, και συγκεκριμένα την οριστική λύση του ζητήματος των ταυτοτήτων μέσω του επικείμενου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, το οποίο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και ευελπιστούμε πως θα δώσει τέλος στον χρόνιο και συλλογικό προβληματισμό όλων των στρατιωτικών.


Έγγραφο Συνήγορου του Πολίτη
Loading...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια