Έξι παράξενες φοβίες που σχετίζονται με το φαγητό!Υπάρχουν πολλές γνωστές φοβίες, οι οποίες ταλαιπωρούν αρκετούς ανθρώπους, όπως είναι η κλειστοφοβία, η υψοφοβία κ.ά.

Όμως ελάχιστοι ξέρουν πως υπάρχουν και διάφορες φοβίες που έχουν να κάνουν με το φαγητό. Για παράδειγμα, μία τέτοια «τρελή» φοβία είναι η δειπνοφοβία, δηλαδή ο φόβος των συζητήσεων στα δείπνα!

Δείτε παρακάτω μερικές χαρακτηριστικές φοβίες σχετικές με το φαγητό:

Σοκολατοφοβία

Μοιάζει παράλογο να υπάρχει κόσμος που φοβάται τη σοκολάτα (άκουσον, άκουσον!), ωστόσο είναι αλήθεια.

Θερμοφοβία

Οι άνθρωποι που πάσχουν από θερμοφοβία δεν αντέχουν τίποτα που είναι υπερβολικά θερμό. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ζεστοί καφέδες, οι σούπες, οι ζεστές σοκολάτες και άλλα τόσα υπέροχα πράγματα.

Λαχανοφοβία

Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες φοβίες σχετικά με το φαγητό. Οι άνθρωποι που έχουν λαχανοφοβία, απλά δεν αντέχουν τα λάχανα και τα θεωρούν μονίμως βρώμικα και βλαβερά. Η φοβία που θα ήθελε να έχει κάθε παιδί ώστε να αναγκάζει τη μητέρα του να μην το ταΐζει λαχανικά!


Μαγειροφοβία

Ακούγεται σαν φανταστική φοβία για να αποφεύγουν κάποιοι να μαγειρεύουν. Η αλήθεια, όμως, είναι πως στο μυαλό κάποιων ανθρώπων το μαγείρεμα περιέχει πολλούς κινδύνους με τα μαχαίρια που χρησιμοποιούνται ή τη φωτιά που καίει. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν αντέχουν να μαγειρεύουν και παρακολουθούν με πολύ αγωνία κάποιον που μαγειρεύει.

Διψοφοβία

Για πολλούς το αλκοόλ είναι μια απόλαυση και το να βγαίνεις με τους φίλους σου και να πίνεις μια από τις ωραίες και χαλαρωτικές στιγμές της εβδομάδας. Αλλά όχι για όλους. Οι άνθρωποι που πάσχουν από διψοφοβία δεν θέλουν να ακούν για τίποτα πόσιμο.

Μανιταροφοβία

Αρκετά διαδεδομένη φοβία και αυτή. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αισθάνονται μια αποστροφή προς τα μανιτάρια και δεν μπορούν ούτε να τα βλέπουν, ούτε -πολύ περισσότερο- να τα βάλουν στο στόμα τους. Πολλοί, άλλωστε, τα θεωρούν εν δυνάμει δηλητηριώδη τροφή!


Πηγή: itrofi.gr