Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραμένει Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη


Με οκτώ ψήφους υπέρ της παραμονής της και τρεις κατά, αποφασίστηκε ότι η Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανανέωση της θητείας της.

 

 

Από τους οκτώ που ψήφισαν θετικά, οι έξι ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία όπως προβλέπει ο νόμος και μόνον δύο μέλη πρότειναν να παραμείνει στην θέση για έναν χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.

 

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ δικαστών που τόνιζαν ότι πρέπει να ανανεωθεί η θητείας της, λόγω της εκκρεμότητας της υπόθεσης Novartis, δεδομένου ότι σε περίπτωση αλλαγής του Εισαγγελέα θα χρειαζόταν χρόνος για να ενημερωθεί και η υπόθεση θα καθυστερούσε και άλλων που έθεσαν ζήτημα σχετικά με τους χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη, κατά τη διάρκεια της θητείας της, κυρίως στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

 

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κλήθηκε και παρέστη επί περίπου δύο ώρες η κ.Τουλουπάκη, η οποία δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων, κυρίως για την υπόθεση Novartis. ερωτήσεις δέχθηκαν και οι ανθυποψήφιοι της κ. Τουλουπάκη, ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης και ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ευστάθιος Βεργώνης.

 

Πηγή:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια