Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στους μαθητές

Σε μία ωραία εκδήλωση που διοργάνωσαν η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας Πειραιά και τον Δήμο Μοσχάτου στο κλειστό του
πεζόδρομου της οδού Μιαούλη, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 έγιναν αγώνες καλαθόσφαιρας μεταξύ των ομάδων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας (Σ.Π.Α.Κ.Ε) καθώς και μεταξύ των ομάδων της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.).


Σκοπός των αγώνων αυτών κοινωνικού σκοπού ήταν αφενός μεν η ενημέρωση των 300 μαθητών Γυμνασίου σε θέματα οδικής ασφάλειας και η αναγκαιότητα τήρησης του Κ.Ο.Κ.,
αφετέρου δε η προσέγγιση του Έλληνα Αστυνομικού στον μαθητή και την Ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρών η Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα Αικατερίνη, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωστάζος Πρωτοσίλαος και ο Υπασπιστής της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Αστυνόμος Α΄ Ζήσης Κων/νος.



Στην αρχή της εκδήλωσης ο Αστυνόμος Β΄ Δρακάκης Κων/νος της Διεύθυνσης Τροχαίας Πειραιά, έδειξε στους μαθητές σε Video wall κάποια τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και επισήμανε τις παραβάσεις που τα προκάλεσαν.
Στην συνέχεια ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αστυφύλακας Τσαπατάκης Αντώνης της Υ.Φ.Α.Α.,  μετέφερε την εμπειρία του και τις συνέπειες, από το τροχαίο που είχε με την μηχανή του πριν από χρόνια και είπε στους μαθητές ότι δυστυχώς δεν είχε παρακολουθήσει μια αντίστοιχη εκδήλωση όταν ήταν και αυτός μαθητής.
Η συνέχεια ήταν αθλητική με αγώνα 10 λεπτών ανάμεσα στην ομάδα του Σ.Π.Α.Κ.Ε. και της Ελληνικής Αστυνομίας.



 Σ.Π.Α.Κ.Ε. (Προπονητής Μιχάλης Κυρίτσης) Παπανικολάου Δημήτρης, Τζαλαλής Σάκης, Κομματάς Ιωάννης, Καλογερόπουλος Μανώλης, Ντάκουλας Βασίλης, Μπουγιούκος Βασίλης, Κουτσόπουλος Μανώλης, Παντελειάδης Σπύρος, Μπουρμπούλης Αλέξανδρος και Σοφούλης Αθανάσιος.

 Ελληνική Αστυνομία (Προπονητής Υπαστυνόμος Β΄ Αριδάς Παναγιώτης),
Υπαστυνόμος Α΄ Μπογδανίδης Αχιλλέας, Υπαστυνόμος Β΄ Αρκουμάνης Αλέξανδρος, Αρχιφύλακας Λαμπρόπουλος Σωτήρης, Υπαρχιφύλακας Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αστυφύλακας Αναγνωστόπουλος Χρήστος, Αστυφύλακας Κανέλλης Παντελής, Αστυφύλακας Καϋμενάκης Δημήτριος και Αστυφύλακας Κυθράς Παντελής.
Στην συνέχεια αγωνίσθηκαν οι αθλητές με τα αμαξίδια που προέρχονταν από τις ομάδες της ΑΕΚ, του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, του ΑΤΛΑΝΤΑ και του Π.Α.Σ.Κ.Α. σε αγώνα επίσης 10 λεπτών και ήταν οι:
Κότσαρης Παναγιώτης, Ζαφειρόπουλος Γιώργος, Ivanov Georgi, Στάθης Σπύρος, Χαλδαίος Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Αναστάσιος, Πανίδης Βασίλης, Rasa Eri, Ζώης Παναγιώτης, Vaklinov Nikolai.
Μετά τον αγώνα με τα αμαξίδια μίλησαν στους μαθητές ο Χαλδαίος Ιωάννης και ο Ζώης Παναγιώτης για την επικινδυνότητα των τροχαίων, που ήταν και η αιτία για την αναπηρία τους.
Στην συνέχεια τιμήθηκαν με μετάλλια οι αθλητές που αγωνίσθηκαν από τον Δήμαρχο Μοσχάτου κ. Ευθυμίου Ανδρέα, τον Αντιδήμαρχο κ. Φελά Γεώργιο, τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού του Δήμου κ. Αγγελόπουλο Σπύρο και τον Δημοτικό σύμβουλο και καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κοτσαμπασάκη Βαγγέλη.
Από τους ανθρώπους του Δήμου τιμήθηκε με πλακέτα  ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κ. Καλούδης Χρήστος για την συνεισφορά του στην εκδήλωση,
 ενώ από πλευράς Υ.Φ.Α.Α. ο Διοικητής,  Ολυμπιονίκης πάλης Αστυνόμος Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής απένειμε πλακέτα στον
-Δήμαρχο κ. Ευθυμίου Ανδρέα για την συνδρομή του στη δράση αυτή,
-τον πρόεδρο και προπονητή του Σ.Π.Α.Κ.Ε. κ. Κυρίτση Μιχάλη για τη συμμετοχή της ομάδας του,
-την πρόεδρο του συλλόγου «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες αλλά μόνο άνθρωποι» κ. Αντώναρου Σύλβια, για τον αγώνα της για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και βοήθησαν οργανωτικά η Τμηματάρχης ατομικών αθλημάτων της Υ.Φ.Α.Α.  Ολυμπιονίκης του TAE KWON DO Αστυνόμος Α΄ Δροσίδου Μόρφω,
Ο τμηματάρχης ομαδικών αθλημάτων της Υ.Φ.Α.Α. Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Αστυνόμος Α΄ Σχίζας Αναστάσιος,
Η Υπαστυνόμος Β΄ της Υ.Φ.Α.Α. Γκούρα Παρθένα – Νιόβη και η
Υπαστυνόμος Β΄ της Υ.Φ.Α.Α. Σταυροπούλου Κατερίνα.
Ο Υπαστυνόμος Β΄ της Υ.Φ.Α.Α. Πρεβολαράκης Γιώργος,
Ο Αρχιφύλακας της Υ.Φ.Α.Α. Τσιμπάκης Αντώνης
Ο Ειδικός Φρουρός της Υ.Φ.Α.Α. Κλώτσας Κων/νος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια