Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζήτησε από το Διοικητή Ασφαλείας η Ένωση ΝΑ Αττικής

Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Την 13/04/2019 ο Πρόεδρος της Ένωσής Ν/Α Αττικής Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο ταμίας
Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι Κωνσταντίνος ΓΙΑΒΡΗΣ, Αχιλλέας ΚΙΣΣΑΣ και Βαγγέλης ΜΠΟΥΖΑΣ μαζί και με άλλους συναδέλφους που υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Ταξίαρχο Κο. Γεώργιο ΚΑΝΕΛΛΟ.
Από την πλευρά μας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την Υ.Α.Ν/Α.Α. και τις Υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά σε αυτήν, για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό καθώς και η εξεύρεση λύσεων. Κυριότερα αυτών είναι τα ακόλουθα:
i) Ανθρώπινο δυναμικό για μέτρα φύλαξης στόχων εκτός τοπικής αρμοδιότητας Ν/Α Αττικής, ενίσχυση στην Δ/νση Μεταγωγών, στα Δικαστήρια και άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις άλλων Υποδιευθύνσεων όπου σε πολλές των περιπτώσεων αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.
ii) Η χρήση των λιγοστών λειτουργικών οχημάτων που έχουν απομείνει στην Ν/Α, τα οποία λόγω του αριθμού χιλιομέτρων που έχουν ήδη διανύσει παρουσιάζουν βλάβες που χρήζουν επισκευής και παράλληλα αυξημένη ανάγκη σε καύσιμα, δημιουργώντας έτσι αύξηση δαπανών χρήσης και συντήρησης αυτών.
iii) Χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων που είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα του Αστυνομικού Προσωπικού χωρίς αλλαγές της τελευταίας στιγμής και κατά συνέπεια δημιουργία προβλημάτων στον προσωπικό και στον οικογενειακό προγραμματισμό τους.
Αφού τα ανωτέρω θέματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικότερα και αναπτύχθηκαν από όλα τα παρευρισκόμενα μέλη, προτάθηκαν σαν λύσεις ο επαναπροσδιορισμός της αναγκαιότητας φύλαξης ορισμένων στόχων και μέτρων, η έγκριση των δαπανών που απαιτούνται για τη συντήρηση των οχημάτων των Υπηρεσιών και κυρίως η συνεχής αναφορά στην αναγκαιότητα πρόσληψης νέων αστυνομικών, προκειμένου να αντισταθμιστεί με τη δύναμη του Σώματος από τον αριθμό των Αστυνομικών που αποχωρούν λόγω σύνταξης και της ολοένα ταυτόχρονης αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών. Πράγμα που σημαίνει, κατάργηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση των οργανικών θέσεων, καθώς και της υποχρέωσης πέντε συνταξιοδοτούνται ένας προσλαμβάνεται.
Ο Κος Ταξίαρχος μας τόνισε ότι θα λάβει υπόψη του τα όσα αναφέρθηκαν, τονίζοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλλουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα μας επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει ισομερής κατανομή των υποχρεώσεων με βάση τη δυνατότητα και τις ανάγκες όλων των Υπηρεσιών Ασφαλείας. Επιπρόσθετα μας δήλωσε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα με συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις στους Διοικητές των Υπηρεσιών, γίνεται υπενθύμιση για την ορθή χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων του προσωπικού.
Επίσης τέθηκε από πλευράς μας το ζήτημα της έγκαιρης οργάνωσης του ζητήματος των μέτρων για τις προσεχείς εκλογές, τόσο της αυτοδιοίκησης, όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε, να μην υπάρξουν φαινόμενα κατά τα οποία συνάδελφοι να χρειαστεί να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για υπηρεσία στα εκλογικά τμήματα. Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Κος Ταξίαρχος μας τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα δώσει άμεσα εντολές στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας προκειμένου να μη υπάρξουν φαινόμενα σαν αυτά που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, αστυνομικοί της Ν/Α Αττικής να μεταβούν για εκτέλεση υπηρεσίας στην Δυτική Αττική και την Β/Α Αττική, αλλά και αντιστρόφως.
Η Ένωσή μας, θα καταβάλλει ανελλιπώς όποια προσπάθεια απαιτείται για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν κάνοντας τις απαραίτητες συναντήσεις και παρεμβάσεις.
Συνεχίζουμε όχι απλώς να καταγράφουμε τα προβλήματα αλλά, να αναζητούμε λύσεις για αυτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια