Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ για το ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας των πυροσβεστών ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) στη Θεσσαλονίκη. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν αρκετοί
συνάδελφοι από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών πραγματοποίησαν από το πρωί της Παρασκευής περιοδεία σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και τα προβλήματα που αυξάνονται, υποβαθμίζουν το Πυροσβεστικό Σώμα και την πυρασφάλεια και χειροτερεύουν τις εργασιακές μας συνθήκες. Αναλύθηκαν επίσης οι προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα.
Η αντιπροσωπεία της Ε.Α.Κ.Π. άκουσε με προσοχή την ανησυχία και τους προβληματισμούς των συναδέλφων για τις αρνητικές εργασιακές εξελίξεις που είναι προ των πυλών, όπως και οι αντιδραστικές τροποποιήσεις στον κανονισμό μεταθέσεων και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βάλει εμπόδια στις αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.   
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών πρότεινε να πραγματοποιηθεί ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση μέσα στον Απρίλιο, στη Βουλή και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κυριότερα αιτήματα διεκδικήσεων:
Έστω και την ύστατη στιγμή να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την πυροπροστασία, με άμεση κρατική χρηματοδότηση, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών  ( Δασική υπηρεσία, Πολιτική Προστασία ).
Να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία των απαιτούμενων αντιπυρικών έργων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Για να περιοριστούν όσο γίνεται περισσότερο οι πιθανότητες να ξαναζήσουμε τις μεγάλες καταστροφές του περσινού καλοκαιριού και για να μην κινδυνεύσει ξανά η ζωή των συνανθρώπων μας.
Η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο δάσος Στροφιλιάς στην Ηλεία σηματοδοτεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η δασοπροστασία της χώρας 20 μέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά την βιβλική καταστροφή στο ΜΑΤΙ Αττικής με τους 100 νεκρούς.
Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, επίλυση των οικονομικών προβλημάτων.
Μονιμοποίηση τώρα, όλων των 5ετών και των συμβασιούχων συναδέλφων μας.
Να απαιτήσουμε να μην ξεσπιτωθεί κανένας συνάδελφός μας, στο « ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα » που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην 1η Ε.Μ.Α.Κ. στην Αθήνα και πιθανόν και στην Περιφέρεια της Στερεάς για να συμμετέχουν στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές ή και σε άλλα συμβάντα ανά την επικράτεια, κατά την αντιπυρική περίοδο. Η επιλογή αυτή δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα σε περίπτωση μεγάλων ταυτόχρονων πυρκαγιών, ενώ θα αποδυναμώσει κι άλλο τις περιοχές από τις οποίες θα μετακινηθούν προσωπικό και μέσα. Επιπλέον, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, σε αρκετούς συναδέλφους μας.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας ( Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ) και οι υπόλοιπες παρατάξεις ( Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ), απέφυγαν να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση πάνω στις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για αγώνα και διεκδικήσεις. Αγνόησαν πλήρως τις αγωνιστικές προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π., παρά το γεγονός ότι όλα σχεδόν τα μέλη τους παραδέχτηκαν ότι η νέα αντιπυρική περίοδος θα είναι αρκετά δύσκολη και θα υπάρξει πολύ μεγάλη εντατικοποίηση στην εργασία μας.
Αγνόησαν επίσης και την ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 28 Γενάρη, μετά από πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα. Από ότι φαίνεται ήταν μία ακόμα απόφαση που την είχανε πάρει, « για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων ». Για πολλοστή φορά, δεν θέλουν να υλοποιήσουν αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων όπως δεν υλοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν και αποφάσεις Συνεδρίων, για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Αυτή είναι η τραγική κατάσταση στην οποία έχει καταντήσει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των πυροσβεστών, από τον πλήρη συμβιβασμό της πλειοψηφίας του. Με την παθητική στάση και τη διαχρονική τους αδράνεια από πλευράς διεκδικήσεων,  διευκολύνουν τις κυβερνήσεις να υλοποιούν ανενόχλητες τις πολιτικές που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν συνεχώς το Πυροσβεστικό Σώμα, την πυροπροστασία, τις εργασιακές μας σχέσεις.
Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί τους πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συσπειρωθούν μαζί της και να απομονώσουν τους συμβιβασμένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αλλάζοντας ταυτόχρονα τους συσχετισμούς στις Ενώσεις και στην Ομοσπονδία δίνοντάς τους αγωνιστική κατεύθυνση με στόχο:
Να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε, όλα όσα δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι.
Να απαιτήσουμε την αναβάθμιση της υπηρεσίας μας, της πυρασφάλειας και του επαγγέλματός μας, για να μπορέσουμε με ασφάλεια και επάρκεια να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία του λαού, τις υποδομές της πατρίδας μας και το φυσικό περιβάλλον.
Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια