Σπείρα-"καρτούν" ρήμαζε τη Δυτική Ελλάδα

Για περίπου έξι μήνες «όργωναν» τη Δυτική Ελλάδα με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Έκαναν βόλτες αναζητώντας το επόμενο θύμα τους και κυρίως ηλικιωμένους. Ο «Γιώργος ο Νορμάλ», ο «Βασίλης ο
Καψούρης», ο «Μάκης ο Zωγράφος» κι άλλοι συγγενείς τους εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ την ώρα που ηλικιωμένοι άνοιγαν την εξώπορτα των σπιτιών τους.
Αρχικά, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου που τους πέρασαν χειροπέδες, ισχυρίζονταν ότι «έχετε επιστροφή 150 ευρώ από τη ΔΕΗ». Τους έδιναν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ και κρατούσαν τα ρέστα των 50 ευρώ που τους έδιναν οι ηλικιωμένοι. Ωστόσο, η «γερή μπάζα» γινόταν λίγα λεπτά αργότερα…
Η κατσαρόλα και η διαρροή
Έμπαιναν στο διαμέρισμα και έκαναν δήθεν έλεγχο στον ηλεκτρικό πινάκα για να εντοπίσουν το μέγεθος της... διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.
Για να είναι ακριβείς, ζητούσαν από τους ιδιοκτήτες να «βάλουν πάνω στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα με νερό για να βράσει». «Αν η… διαρροή ήταν μεγάλη, τους ζητούσαν να βάλουν και δεύτερη κατσαρόλα, ενώ ταυτόχρονα μιλούσαν με τον ''διευθυντή'' τους στην υπηρεσία ώστε να τον ενημερώσουν, που δεν ήταν άλλος από τον συνεργό τους» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας Αγρινίου.
Ο συνεργός έμπαινε στο διαμέρισμα και έψαχνε στα δωμάτια μέχρι να βρει κρυμμένα χρήματα ή κοσμήματα. «Υπάρχουν περιπτώσεις που οι δράστες άρπαξαν μέχρι και 10.000 ευρώ». Η συνολική λεία της σπείρας ανήλθε σε 90.000 ευρώ.
Τα μέλη της συμμορίας
Τα μέλη της συμμορίας
Η έφοδος, τα αυτοκίνητα και η γυναικεία σπείρα
Με μια επιχείρηση που έγινε στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια, οι συλληφθέντες πιάστηκαν στον ύπνο, καθώς το μόνο που άκουσαν ήταν τις πόρτες να σπάνε, τους αστυνομικούς να τους σημαδεύουν με τα όπλα και στη συνέχεια να τους περνούν χειροπέδες. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και έξι αυτοκίνητα που είχαν οι νεαροί Ρομά στην κατοχή τους. Ο ανακριτής αναμένεται να αποφασίσει αν πρόκειται για οχήματα που αποκτήθηκαν με τα κλεμμένα χρήματα των θυμάτων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειθαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους να τους ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους για να τους πουλήσουν ρούχα. Τότε έβρισκαν την ευκαιρία να μπαίνουν στα διαμερίσματα και να ψάχνουν συρτάρια και ντουλάπες αναζητώντας πολύτιμα αντικείμενα.