Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοφία Νικολάου: Να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

Η Σοφία Νικολάου, υποψήφια Βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας και δικηγόρος, επισκέφθηκε το πρωί το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους.
Ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας και ο Γενικός Γραμματέας, Στράτος Μαυροειδάκος υποδέχτηκαν τη Σοφία Νικολάου στα γραφεία τους και έθεσαν επί τάπητος τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επεσήμαναν την αναγκαιότητα προσλήψεων και της ενίσχυσης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για την αστυνόμευση και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.  

Την αναγκαιότητα επανασχεδιασμού της αντεγκληματικής πολιτικής επεσήμανε, τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας. Στη συνάντησή τους με τη Σοφία Νικολάου και οι δύο υπογράμμισαν ότι το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα και τα ολοένα και αυξανόμενα φαινόμενα βίας στο κέντρο της Αθήνας και ότι απαιτείται η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας.
Από την πλευρά της, η Σοφία Νικολάου σημείωσε ότι το σημαντικό έργο που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας είναι αδιαμφισβήτητο, ενώ χρειάζεται πολιτική βούληση, προκειμένου η αστυνομία να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της. 
Παράλληλα, τόνισε ότι απαιτείται καλή οργάνωση και σχεδιασμός για την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να είναι αποτελεσματική η επιχειρησιακή τους δράση. 
Όπως έχει τονίσει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα πρώτα που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, η επαναλειτουργία της ΔΕΛΤΑ, αλλά και η επανεφαρμογή του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. «Είμαστε στο πλευρό σας», είπε η Σοφία Νικολάου και πρόσθεσε πως «για να μπορέσουν οι πολίτες να έχουν την αστυνομία που τους αξίζει, πρέπει εμείς οι πολιτικοί να φροντίσουμε, ώστε οι αστυνομικοί να  είναι  αυτοί που αξίζουν στους πολίτες. Πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να διαθέσουμε όλα εκείνα τα μέσα που είναι απαραίτητα για την αναβάθμισή της».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια