Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύλληψη επιβατών σκάφους με πλαστές ελληνικές ταυτότητες στο Λέτσε Ιταλίας

Βρίσκονταν πολύ κοντά στην υλοποίηση του ονείρου τους. Να φτάσουν στις ιταλικές ακτές και από εκεί να ταξιδέψουν προς κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο έξι ναυτικά μίλια πριν τις ακτές του
Λέτσε τους εντόπισε το πλήρωμα σκάφους της ιταλικής ακτοφυλακής. Σε αρχικό έλεγχο που διεξήχθη και σε παράλληλη απευθείας συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν πέραν του ναυλωτή τέσσερα άτομα τα οποία έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του σκάφους επέβαιναν επιπρόσθετα άλλα 12 άτομα, μετανάστες.
Όλα ξεκίνησε μετά από πληροφορία Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων ενημέρωσε τις Ιταλικές Αρχές για ύποπτο ιστιοπλοϊκό σκάφος με ελληνική σημαία το οποίο είχε μισθωθεί σε αλλοδαπό υπήκοο. Το σκάφος τελικά εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ενεργοποιήθηκαν απευθείας διαθέσιμοι δίαυλοι επικοινωνίας (Sirene, Frontex, Europol και αστυνομικοί σύνδεσμοι) και ενημερώθηκαν άμεσα αρμόδιες Ιταλικές Αρχές για τον εντοπισμό του σκάφους και τον έλεγχό του.
Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις Ιταλικές Αρχές σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή άλλων ατόμων.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια