Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δικηγόροι και η «μαφία του Κορυδαλλού»

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού ο 65χρονος δικηγόρος, ο οποίος μαζί
με μία δικηγόρο που εμπλέκεται στην υπόθεση και χθες κρίθηκε επίσης προφυλακιστέα μετά την απολογία της, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Η δίωξη εις βάρος του γνωστού δικηγόρου και της 45χρονης συναδέλφου του βασίστηκε σε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και την άρση απορρήτου –το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου– στο τηλέφωνο του Αλβανού βαρυποινίτη, φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας» του Κορυδαλλού, Κλοντιάν Λεκοτσάι. Το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου, μερικές ώρες μετά τον άγριο φόνο του Aρμπερ Μπάκο στον Κορυδαλλό (το σχετικό βίντεο δημοσιεύθηκε την Κυριακή), ο Κλοντιάν Λεκοτσάι που κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Μπάκο, τηλεφώνησε στον 65χρονο δικηγόρο ζητώντας να του βρει «καλό δικηγόρο» για την υπεράσπιση ενός από τους δύο δράστες. «Ακου να δεις τώρα, θέλω να μου βρεις ένα καλό δικηγόρο. Για ένα φίλο μου εδώ που μπήκε στη μέση για να χωρίσει», ακούγεται να λέει. «Σε κατάλαβα, θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον», απαντά ο δικηγόρος. Δύο εβδομάδες αργότερα, την 28η Ιανουαρίου, ο 42χρονος Αλβανός κακοποιός τηλεφώνησε ξανά στον δικηγόρο ζητώντας του χρήματα προκειμένου να στείλει τις σoρούς του Μπάκο και ακόμα ενός κρατουμένου (βρέθηκε νεκρός στο κελί του) στην Αλβανία: «Κοίτα αν μπορούμε να βρούμε κάνα φράγκο για να στείλουμε το πτώμα κάτω, 2.600 κάνει το τέτοιο να φύγει Αλβανία», ακούστηκε να λέει στον δικηγόρο, με τον τελευταίο να απαντά «θα κοιτάξω, θα κοιτάξουμε». Μεγάλο ποινικό ενδιαφέρον έχει η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών την 25η Ιανουαρίου, παραμονή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό τον «Κλόντι». Και αυτό διότι δημιουργείται η εντύπωση ότι συνεννοούνται για όσα θα έπρεπε να πει ο «Κλόντι» στο δικαστήριο προκειμένου να αποκρούσει τις καταγγελίες που έχουν διατυπώσει οι συνήγοροι του έγκλειστου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου (σ.σ. ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Ζαφειρόπουλος) αναφορικά με οικονομικές απαιτήσεις που είχε εγείρει η πλευρά του 65χρονου δικηγόρου, προκειμένου ο τελευταίος να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή σε δίκη με αντίδικο τον Φλώρο.
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει και το γεγονός ότι το διάστημα 2015-2016 ο 65χρονος πραγματοποίησε δέκα επισκεπτήρια στον Κλοντιάν Λεκοτσάι, τα οποία σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης απέκρυψε από τον ανακριτή που είχε αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση της εις βάρος του απόπειρας δολοφονίας, τον Νοέμβριο του 2014. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσέθεσαν ότι αναγκάστηκε να αποκαλύψει μερικές μόνο από τις επισκέψεις του στον Αλβανό (στις φυλακές Κέρκυρας και Χανίων) μετά ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε αρχές Ιανουαρίου 2017 στις ανακριτικές αρχές. Τη δική του εκδοχή για τις επικοινωνίες με τον Αλβανό βαρυποινίτη παρουσίασε χθες ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο 65χρονος δικηγόρος. Υποστήριξε ότι απέκτησε –τον Ιανουάριο του 2015– επαφή με τον φερόμενο ως αρχηγό της επονομαζόμενης «μαφίας» του Κορυδαλλού προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την ταυτότητα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ένοπλης επίθεσης εναντίον του, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι διατήρησε επαφή μαζί του «υπό το κράτος των απειλών και του φόβου» και επιπλέον επισήμανε ότι για πολλές από τις επαφές αυτές είχε ενημερώσει την αστυνομία. «Η προτροπή της αστυνομίας ήταν να διατηρώ επαφή, όπως και έκανα». Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του, ο 65χρονος ισχυρίζεται ότι από το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε η Αντιτρομοκρατική δεν αποδεικνύεται συνδρομή του στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως κατηγορείται. «Οι απαντήσεις μου είναι τις περισσότερες φορές συγκαταβατικές, μονολεκτικές και καταδεικνύουν μετά βεβαιότητας την πρόθεσή μου να αποφύγω τους διαλόγους μαζί του», ισχυρίστηκε απολογούμενος.


Γιάννης Σουλιώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια