Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση αιχμαλωσίας και εμπορίας ωδικών πτηνών διερεύνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση παράνομης αιχμαλωσίας, κατοχής, διάθεσης και πώλησης - εμπορίας ωδικών πτηνών της
ελληνικής ορνιθοπανίδας, μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σε αντίστοιχα προφίλ που διατηρούσαν, αναρτούσαν δημοσιεύσεις σχετικά με την κατοχή και την πώληση πτηνών.
Από τη διαδικτυακή έρευνα και την ανάλυση δεδομένων εντοπίστηκαν τα επίμαχα προφίλ καθώς και οι δημοσιεύσεις τους. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παράγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τον εντοπισμό των δραστών.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, για την γνωστοποίηση στοιχείων των κατόχων των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και την αστυνομική προανάκριση που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν (4) ημεδαποί, ως διαχειριστές των επίμαχων προφίλ- λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε και υποβλήθηκε αρμοδίως δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για λαθρεμπορία και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την παράνομη αιχμαλωσία και εμπορία πτηνών.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια