Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις


Διαβάστε την ανακοίνωση

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει στη γιορτινή περίοδο του Πάσχα και μπροστά στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή εφησυχασμού ή στάσης αναμονής για τους απόστρατους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Αντίθετα, επιβάλλει να βρεθούμε κοντά στο αγωνιστικό εργατικό κίνημα της χώρας μας που συνεχίζει τους αγώνες του ενάντια σε όσους επιδιώκουν να απονευρώσουν τα εργατικά συνδικάτα για να τα καταστήσουν υποχείριο των εργοδοτών. Το σύνθημα ‘’συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών’’ πρέπει να ακουστεί φέτος και από τα δικά μας χείλη, πιο δυνατά και μαζικά, σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Οι απόστρατοι μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νεολαίους, όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας, στην αφαίμαξη των συντάξεων και των μισθών, στη στέρηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχιζόμενη πολιτική της μετατροπής της χώρας μας σ’ ένα απέραντο στρατόπεδο με βάσεις και υποδομές για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που μόνο κινδύνους εγκυμονεί και δεν παρέχει καμιά ασφάλεια για το λαό μας. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές της Ε.Ε. που απομυζούν τον ιδρώτα του λαού μας, μας θέλουν σύγχρονους δούλους στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα των εργαζομένων, προωθούν την καταστολή και το φακέλωμα και εκκολάπτουν τα φίδια του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε όλη την Ευρώπη. Να ζητήσουμε, ενόψει και των εκλογών, την απομόνωση και καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Να τιμήσουμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, από τα σπλάχνα της οποίας προερχόμαστε, ως παιδιά λαϊκών οικογενειών. Να τιμήσουμε τους νεκρούς του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης, τους 200 ήρωες της Καισαριανής.  Να τιμήσουμε τους αγωνιστές του λαού μας, που δεν συμβιβάστηκαν με την εκμετάλλευση των εργαζομένων και δεν βολεύονται παρά στον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σε μια εποχή που η τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη δίνει τη δυνατότητα να ζούμε όλοι με εξασφαλισμένες τις βασικές μας ανάγκες και να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι αντίπαλος μας είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις οι οποίες το υπηρετούν, που στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές των λαϊκών στρωμάτων.

Τιμούμε λοιπόν, και την σημερινή εργατιά που αγωνίζεται για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για μια ζωή χωρίς πολέμους και ξεριζωμούς  των λαών, για μια ζωή στο μπόι των αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου και συντονίζουμε το βήμα μας με αυτούς που δίνουν τον αγώνα αυτό με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

 

Συνάδελφοι απόστρατοι,

 

Την Τετάρτη, 1η Μάη 2019, να βρεθούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το συνεπές αγωνιστικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα,  ώρα 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

 

 

Πηγή:

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια