ΕΜΑΣ: Περί της "κατάντιας" της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνέχεια

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και καιρό η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τα Αστυνομικά Τμήματα αυτής είναι γνωστά σε όλους καθώς η πόλη
μας καλώς ή κακώς είναι μικρή.. Η κατάσταση αυτή μάλιστα υφίσταται ακόμη και πριν την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, ενώ στις περισσότερες υπηρεσίες έγινε ακόμη πιο δύσκολη και μετά την ίδρυση των νέων Υπηρεσιών χωρίς να λύσει, όπως πίστευαν κάποιοι, τα προβλήματα τα οποία μάλιστα γιγαντώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα! Η τήρηση του ωραρίου εργασίας καταστρατηγείται ακατάπαυστα (συνεχόμενες αλλαγές στη διάταξη υπηρεσίας, παρατακτή δύναμη για το παραμικρό, μη έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων με το σταγονόμετρο) με αποτέλεσμα το προσωπικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης να νιώθει "φτωχός συγγενής" της ΓΑΔΘ, να έχει εξαντληθεί και τα προβλήματα  πλέον να έχουν μετακυλιστεί στις οικογένειες τους!! Η κατάντια βέβαια είναι γνωστή στη φυσική ηγεσία μας, καθώς πολλάκις έχει αναδειχθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ για τα οφειλόμενα ρεπό τουλάχιστον λαμβάνει γνώση η Δ/νση Αστυνομίας κάθε μήνα αναλυτικά με περιοδική αναφορά..
Το Α.Τ. Δέλτα συγκεκριμένα, το οποίο κατέχει και την αρνητική πρωτιά στις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, με την έναρξη του όφειλε περίπου -8- Η.Α ανά αστυνομικό με συνεχή αυξανόμενη τάση και έφτασε στα -16-..  Ας αναλογιστεί κανείς ότι τα -16- θα ήταν -26- αν δούλευε η Υπηρεσία όπως πρέπει με πρωινούς σκοπούς για παράδειγμα, με εφαρμογή του ωραρίου εργασίας κλπ..
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα περισσότερα Α.Τ. της Θεσσαλονίκης.
Ερώτημα : Την περιοδική αναφορά την λαμβάνουν γνώση αυτοί που τη ζητούν, και αν ναι τι πράττουν εδώ και 1,5 χρόνο περίπου ..  Τι πειστική απάντηση να δώσεις βεβαια σε Αστυνομικό υπάλληλο που του οφείλονται -20- και περισσότερες ημερήσιες αναπαύσεις!!
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Θ. στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Ε.Μ.Α.Σ.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευάγγελος

_