Πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό να κάνουμε σεξ για να έχουμε την υγεία μας;Καλύτερη είναι η υγεία όσων έχουν σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Cardiology».

Επιπλέον, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών (οιστρογόνα και τεστοστερόνη). Αντίθετα, η σεξουαλική αποχή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε από ποιες παθήσεις κινδυνεύετε αν έχετε καιρό να κάνετε σεξ!

Υπέρταση

Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Biological Psychology», έδειξε ότι όσοι κάνουν σεξ τακτικά, έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Παράλληλα, το σεξ έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι μειώνει τα σήματα του στρες στον εγκέφαλο, διαπίστωση που οδήγησε τους ειδικούς να συμπεράνουν ότι η μείωση του στρες συμβάλλει στην προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Κρυολόγημα

Το τακτικό σεξ προστατεύει από τα κρυολογήματα και τη γρίπη, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε μια μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους που έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα να δώσουν δείγματα σάλιου. Βρέθηκε ότι τα δείγματα περιείχαν υψηλή συγκέντρωση του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη-Α, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση των ιών. Μάλιστα, τα δείγματα περιείχαν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α σε σύγκριση με όσους έκαναν σεξ λιγότερο από 1-2 φορές/εβδομάδα.

Καρκίνος του προστάτη

Οι άνδρες που κάνουν σεξ τακτικά, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 ή περισσότερες φορές το μήνα, έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πάθηση.


Πηγή: healthreport.gr