Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαστίγωσαν κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένα νέο περιστατικό βίας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε σήμερα καθώς δυο κρατούμενοι μαστιγώθηκαν από συγκρατούμενούς τους, με τη χρήση μαστιγίων φτιαγμένα από
καλώδια.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Δ’ πτέρυγα και θύματα φέροντα να είναι ένας 33χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί για κλοπές, ληστείες κι ένας 27χρονος Αλβανός που είχε οδηγηθεί στην φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα άλλων κρατουμένων άρχισε να τους χτυπά με μαστίγια φτιαγμένα από καλώδια με αποτέλεσμα τα δύο θύματα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό βίας στις φυλακές Κορυδαλλού τους τελευταίους μήνες, ενώ είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες του 36χρονου Αλμπέρ Μπάκο και ενός ακόμα κρατουμένου στο ψυχιατρείο.
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για το σημερινό συμβάν στις φυλακές Κορυδαλλού, κατά το οποίο τραυματίστηκαν δύο κρατούμενοι», χωρίς πάντως να γίνεται λόγος για μαστίγωμα κρατουμένων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,  επιβεβαίωσε το περιστατικό.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια