Προφυλακίστηκε ο δικηγόρος της μαφίας των φυλακών

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος μετά από 14 ώρες απολογίας.
Tι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Γ. Αντωνόπουλος 
Πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στον Αριστείδη Φλώρο που θεωρεί ως ιθύνοντα νου της εμπλοκής του στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», αρνήθηκε όσα του αποδίδονται,
απολογούμενος στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο  65χρονος δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε εντός και εκτός των σωφρονιστικών καταστημάτων, εκβιάζοντας και εκτελώντας «συμβόλαια θανάτου».
Επικαλούμενος με έμφαση την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, έξω από το σπίτι του, στην Πεντέλη για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αρ. Φλώρος, ο κατηγορούμενος δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση  με τους φυσικούς  αυτουργούς της εναντίον του επίθεσης, επιμένοντας πως αυτό που ήθελε ήταν να επιβεβαιώσει πως ηθικός αυτουργός ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.
Ομολόγησε πάντως τις επαφές που είχε με το φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, τον Αλβανό κακοποιό  Κλόντιαν Λεκοτσάι από το 2015, στον οποίο έδινε μάλιστα, όπως είπε και χρήματα, προσπαθώντας να εξαγοράσει τις πληροφορίες του αλλά ισχυρίστηκε ότι ενημέρωνε για κάθε ενέργειά του, τους αξιωματικούς της Ασφάλειας. Είπε δε ότι το έκανε «υπό το καθεστώς φόβου».
 «Εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε ο Λεκοτσάι θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον Λεκοτσάι ήταν μονόδρομος».
«Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!», αναφέρει ενώ λίγο αργότερα  διευκρινίζει: «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €».
Ο 65χρονος δικηγόρος έστρεψε, καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του, τα «πυρά» του κατά του Αριστείδη Φλώρου. «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος», υποστήριξε ενώ θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος της εμπλοκής του στα κυκλώματα των φυλακών.
«Είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», ανέφερε, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.
Ο 65χρονος δικηγόρος παραδέχεται τη γνωριμία τους με τους Αλβανούς κρατουμένους, ως αποτέλεσμα, όμως της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του, δεδομένου ότι « οι Olti Dulce και  Αrber Bako  είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εναντίον μου απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο δε Klodian Lecocaj, υπήρξε το πρόσωπο που μου υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής, όπως αναλυτικά έχω εκθέσει ανωτέρω. στην πραγματικότητα, τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της. Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η «γνωριμία» μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου». Και σπεύδει να πει για όσα του αποδίδονται:
« Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν!! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».
Στο απολογητικό του υπόμνημα που αριθμεί 66 σελίδες, ο κατηγορούμενος δικηγόρος   αναφέρει ότι ξεκίνησε να συνομιλεί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός «είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει».
Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του» είπε στον ανακριτή, σημειώνοντας ότι ο Λεκοτσάι ήδη από την πρώτη τους συνάντηση, είχε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
«Έκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντιαν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα  αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας» υποστήριξε ο 65χρονος. 
Αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τον Λεκοτσαι στις 31/1/2019, ο δικηγόρος διευκρινίζει ότι για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο πρόσωπο της ΕΔΕΖΙ, ο οποίος τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή ενόψει και των εκκρεμών δικών.
Παρά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τουλάχιστον  μία επιβαρυντική σε βάρος του κατάθεση στην δικογραφία,  o κατηγορούμενος δικηγόρος κάνει λόγο για έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων.
Σχολιάζοντας την κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο  65χρονος δικηγόρος θεωρεί ότι από αυτήν προκύπτει πως  «ο Λεκοτσάι στα μέσα του 2017 είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο κι επεδίωκε να τον σκοτώσει, διότι ο τελευταίος του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον Φλώρο λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου. Τούτο μάλιστα προκύπτει ευθέως από την από 16.11.2016 συμπληρωματική απολογία του ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών μου Olti Dulce, όπου ο τελευταίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία δουλειά και συγκεκριμένα να φάνε ένα δικηγόρο και θα μας έδιναν 100.000 ευρώ».
Καταλήγοντας ο  κατηγορούμενος τονίζει  ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα, οικονομικά ή άλλα, με ανθρώπους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και εκβιάσεις, δηλαδή με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €», υποστηρίζει. 
Στη φυλακή και η δικηγόρος Χρυσούλα Κιουμουρτζή 
Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι και  η δικηγόρος Χρυσούλα Κιουμουρτζή  που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών.  Με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σε βάρος και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 45χρονη δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αλβανού κακοποιού στο στάδιο της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχ. Ζαφειρόπουλου. κρίθηκε προφυλακιστέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις σε βάρος της κατηγορίες αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά της, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, εξετάζεται και ο ρόλος άλλων γνωστών νομικών στο κύκλωμα αυτό. Νεότερα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές θα υπάρξουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

_