Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ για την Γενική Συνέλευση της ΕΥΠΣ Βορείου Αιγαίου


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, καταθέτει ως ψήφισμα για την Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου μας, τις προτάσεις της για τη δράση που θα πρέπει να αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης.
  Οι προτάσεις μας αποτελούν την κατάλληλη απάντηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε βάρος μας, όπως και σε βάρος όλων των εργαζομένων και του λαού της χώρας.
  Προτείνουμε έναρξη κινητοποιήσεων και συνέχισή τους μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Πραγματοποίηση άμεσα παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου και την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πυροσβέστες και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Π.Σ. και του συστήματος πυρασφάλειας.
  Για την καλύτερη οργάνωση με σκοπό τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν περιοδείες από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί έγκαιρα με ανακοίνωση), σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειάς μας. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το σύνολο των εξελίξεων που είναι σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, όπως και όλων των εργαζομένων και του λαού και να τονίσουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των πυροσβεστών για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να κατανοηθεί από όλους η αναγκαιότητα για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων - διεκδικήσεων στην περιφέρειά μας, με τη συμμετοχή των περισσότερων συναδέλφων μελών της Ένωσης και την απαιτούμενη προετοιμασία.
  Να απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας σε σωματεία και συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, γιατί τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας τους αφορούν άμεσα αφού στοχεύουν στην αναβάθμιση της πυρασφάλειας και την ενίσχυση των υπηρεσιών μας προς όφελος της προστασίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου. Να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος η επαρκής αναβάθμιση της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας της χώρας.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που διεκδικούμε:
⦁ Δημιουργία ασφαλούς δικτύου πρόληψης και πυροπροστασίας στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας και του φυσικού μας πλούτου. Κατάργηση των αντιδασικών νόμων και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα δάση.
⦁  Πλήρη κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την αναβάθμιση της πυρασφάλειας, με την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεση αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του Π.Σ., σε πρώτη φάση, στα επίπεδα του 2009 (500 εκατομμύρια ευρώ περίπου).
⦁ Μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών συναδέλφων μας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όσοι συνάδελφοι δεν πληρούν βασικά κριτήρια πρόσληψης στο Π.Σ. (όπως το απολυτήριο λυκείου ή την απαιτούμενη προϋπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από το Π.Σ.), να ενταχθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι στη Δασική Υπηρεσία και σε υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.
⦁ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις του Π.Σ. και να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες μας.
⦁ Εφαρμογή των θεσμοθετημένων, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Θεσμοθέτηση του Π.Δ. για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα. Ιατρικοί έλεγχοι για όλο το προσωπικό. Παρουσία ασθενοφόρου με ειδικευμένο προσωπικό στα συμβάντα. Εξασφάλιση κατάλληλων εγκαταστάσεων για ξεκούραση όταν συνδράμουμε σε πυρκαγιές, διασώσεις κ.α. μακριά από την έδρα μας. Χορήγηση πλήρους και επαρκούς διοικητικής μέριμνας.
⦁ Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα - Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα.
⦁ Κατάργηση των επιφυλακών που γίνονται χωρίς να υπάρχουν συμβάντα σε εξέλιξη, καθώς και αυτών που γίνονται για καλύψουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες του Π.Σ. (στάδια, προληπτικές επιφυλακές, κάλυψη και στελέχωση προσωπικού σε Π.Υ. και Π.Κ. λόγω των μεγάλων ελλείψεων, όταν υπάρχουν συμβάντα).
⦁ Κατάργηση του νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., επαναφορά των οικονομικών απωλειών στα επίπεδα του 2009, με ενσωμάτωση επιδομάτων στον βασικό μισθό.
⦁ Καταβολή αποζημιώσεων για την υπερωριακή εργασία, για τα νυχτερινά, τα εξαιρέσιμα, τις αργίες, τα οφειλόμενα ρεπό και τα εκτός έδρας, όπως χορηγούνται σε όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Πληρωμή των οφειλόμενων οδοιπορικών εξόδων στους δικαιούχους συναδέλφους, σύμφωνα με ότι προβλέπει η νομοθεσία.
⦁ Σύσταση νέου αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων που δεν θα ξεσπιτώνει τους πυροσβέστες και ως προϋπόθεση θα έχει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών οργανικών θέσεων των κατά τόπους υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Κατάργηση των Π.Δ. 93/2014 και 13/2017 που ξεσπιτώνουν τους πυροσβέστες με μεταθέσεις και μετακινήσεις, διαλύουν τον προσωπικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό και παράλληλα αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των περιοχών που υπηρετούσαν πριν να ξεσπιτωθούν.
Να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους, όλοι οι συνάδελφοι που ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις και μετακινήσεις και μέχρι να γίνει αυτό, να τους παρέχεται δωρεάν διαμονή σε κατάλληλες κατοικίες, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη της υπηρεσίας και του κράτους.
⦁ Χορήγηση των γονικών αδειών και διευκολύνσεων στο σύνολο των υπαλλήλων του Π.Σ. με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
⦁ Αναβάθμιση της λειτουργίας και της εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των κλιμακίων. Καμία κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας πυροσβεστικής υπηρεσίας ή πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιφέρειά μας και σε όλη τη χώρα. Ίδρυση νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών όπου απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, η εξέλιξη της επιστημονικής - τεχνολογικής ανάπτυξης των υποδομών και η προστασία του φυσικού μας πλούτου.
⦁ Άμεσες τοποθετήσεις αξιωματικών σε όλα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφέρειας προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντα των προϊσταμένων, για να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση του προσωπικού και η λειτουργία των Κλιμακίων.
⦁ Ανανέωση των πυροσβεστικών οχημάτων με άμεση απόσυρση όλων των πεπαλαιωμένων. Αποκατάσταση των βλαβών και αντικατάσταση όλων των φθαρμένων και μη προβλεπόμενων ελαστικών των οχημάτων. Ετήσιος τεχνικός έλεγχος όλων των οχημάτων της υπηρεσίας, από τα κρατικά Κ.Τ.Ε.Ο.
⦁ Προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και σύγχρονων μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουμε.
⦁ Μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών υπηρεσιών που στεγάζονται σε ακατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας καθώς και έναρξη εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης όπου είναι αναγκαίο.
Κατασκευή χώρων στέγασης των υπηρεσιακών οχημάτων των πυροσβεστικών κλιμακίων Πλωμαρίου, Καρλοβάσου, Αγίου Κηρύκου και Ραχών.
⦁ Επαρκή καθαριότητα στους χώρους εργασίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις.
⦁ Κατάργηση του νόμου 4249/14 για την αναδιοργάνωση του Π.Σ., που επιβάλλει στον εργασιακό μας χώρο αρκετές διατάξεις που είχαν προαποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αφορμή την κρίση εφαρμόζονται μέσω των μνημονίων και αναμένεται να επεκταθούν περισσότερο (διεύρυνση ελαστικών υπηρεσιακών σχέσεων και εποχικότητας, σωρηδόν μεταθέσεις - μετακινήσεις, αξιολόγηση του προσωπικού, συγχώνευση - κατάργηση υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση δομών του Π.Σ. κ.α.).
⦁ Κατάργηση του άρθρου 78 του νόμου 4368/2016 που επιβαρύνει τους πυροσβέστες με νέες αρμοδιότητες (καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας), λόγω έλλειψης προσωπικού στον τομέα της Υγείας.
⦁ Όχι στην υποκατάσταση πυροσβεστικών υπηρεσιών από τον εθελοντισμό, που αξιοποιείται ως όχημα για να συρρικνώνεται το προσωπικό και οι υποδομές του Πυροσβεστικού Σώματος και για να καταργούνται δικαιώματά μας. Άμεση κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 4029/2011 που προβλέπουν την ίδρυση εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών με ευθύνη των δήμων, για να περάσει σταδιακά η υποχρέωση του κράτους για παροχή οργανωμένης πυρασφάλειας σε ανταποδοτική βάση σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. 
⦁ Κατάργηση της στρατικοποίησης του Π.Σ. με δομή πολιτικού σχεδιασμού στην βάση του κοινωνικής του αποστολής.   
⦁ Κατάργηση του αντιδραστικού και αναχρονιστικού εσωτερικού κανονισμού υπηρεσίας ( Κ.Ε.Υ.Π.Σ. ) και εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα με τις απαραίτητες φιλεργατικές ρυθμίσεις.  
 Προτείνουμε την οργανωμένη και μαζική συμμετοχή του σωματείου μας, σε όλες τις διαδηλώσεις του αγωνιζόμενου λαού, που θα θέτουν ως βασικό διεκδικητικό πλαίσιο πάλης:
⦁  Την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Όχι μόνο την εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., που αφορούν ένα μέρος των μεγάλων μειώσεων που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
⦁  Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και την αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια για όλους, με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Την επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης. Την κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τη μετατροπή των ασφαλιστικών μας ταμείων, σε επαγγελματικά, με στόχο να οδηγήσουν απευθείας τα χρήματά μας στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών εταιριών και των τραπεζών.
⦁  Τη δημιουργία Ενιαίου, Καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου, Δωρεάν, Υποχρεωτικού, σύγχρονου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
⦁  Την επέκταση του θεσμού βαρέων, ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων,  σε όλους τους εργασιακούς χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις.
  Απαιτούμε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας την πραγματοποίηση άμεσων πανελλαδικών κινητοποιήσεων πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, στη Βουλή, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όπου αλλού χρειαστεί, με το παραπάνω πλαίσιο. Την κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία μας και για τη συνεχή υποβάθμιση του δικτύου πυρασφάλειας της χώρας. Ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας. Συμμετοχή στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
  Η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. αποτελεί τη βασικότερη υποχρέωση του Σωματείου, απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί. Ο προσανατολισμός που πρέπει να έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών, όπως είναι και η Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου, είναι ο συνεχής αγώνας με τη ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας και για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας. Αγώνας ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.
    Καλούμε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τις προτάσεις μας για αγωνιστικές δράσεις.

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια