Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί και κρατούμενοι ανέλαβαν την καθαριότητα κεντρικού Α.Τ. των Αθηνών


Το έγγραφο το οποίο δημοσιεύσει σήμερα το katechaki.gr αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό το πρόβλημα της καθαριότητας που ακόμη και σήμερα υπάρχει σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της
πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση αυτοψίας, την καθαριότητα του Α.Τ. ανέλαβαν από κοινού αστυνομικοί και κρατούμενοι.
Στο συγκεκριμένο κτίριο οι συνθήκες -τόσο υγιεινής όσο και γενικότερα- θυμίζουν κάτι από… χώρες του τρίτου κόσμου, τόσο για τους χώρους που εργάζονται οι αστυνομικοί όσο και γι’ αυτούς των προσωρινά κρατουμένων. Τα όσα αναφέρουμε πιστοποιούν οι επόπτες υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν πρόσφατα αυτοψία σε όλους τους χώρους κατόπιν καταγγελίας της δραστήριας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.
Τα αποτελέσματα της αυτοψίας σταλθήκαν εκ νέου στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το katechaki.gr επικοινώνησε με μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, τα οποία όχι μόνο επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές, αλλά μας ενημέρωσαν ότι παρόμοια εικόνα επικρατεί στα περισσότερα κτίρια που στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας, στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών / Μεταγωγών επί της οδού Πέτρου Ράλλη, ακόμα και στο κτίριο της ΓΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι έπιασαν δουλειά οι πρώτες 18μηνες συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας.
Οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν ότι το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επιλυθεί, αν και έχει παρέλθει ήδη το α’ τρίμηνο του 2019. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας που προσελήφθησαν δεν ανέλαβαν καν τα καθήκοντα τους, θεωρώντας εξευτελιστικό το ποσό του μισθού των 300 ευρώ μηνιαίως.
Το αποτέλεσμα είναι το πρόβλημα όχι μόνο να μην επιλυθεί, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις να επιδεινωθεί η κατάσταση. Συνδικαλιστές της Αστυνομίας, τονίζουν ακόμα πως είναι πασιφανές ότι με το προηγούμενο καθεστώς του ετήσιου διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών από ιδιωτική εταιρεία δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα για δύο χρόνια αλλά κάποιοι αποφάσισαν για εξοικονόμηση δαπανών να προβούν σε προσλήψεις συμβασιούχων των 300 ευρώ μηνιαίως, σε… προεκλογική περίοδο.
katechaki
katechaki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια