Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο… άγνωστο μετεγκαθίσταται το αστυνομικό τμήμα “Λευκός Πύργος”

Για τη μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος “Λευκός Πύργος” που εδρεύει στην Αριστοτέλους μίλησαν στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και ο Βασίλης Διαμαντάκης, διευθυντής βορείου Ελλάδος της ΓΑΙΑΟΣΕ.
Ο Θ. Παπαδάκης
Το κτήριο ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ και υπάρχει επενδυτικό πλάνο για να γίνει ξενοδοχειακή μονάδα και υπό αυτό το πρίσμα «Εμείς ψάχνουμε ένα νέο κτήριο για να στεγαστεί η πολύπαθη αυτή υπηρεσία του Λευκού Πύργου που αστυνομεύει όλο το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε μια οργανική δύναμη πάνω από 300 αστυνομικούς, να δω πού θα μεταφερθούμε» σημείωσε ο Θεόφιλος Παπαδάκης.
Έπειτα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την οργάνωση του ελληνικού κράτους, λέγοντας πως «για να δείτε σε τι κράτος ζούμε, το 2012 το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ επί κ. Δένδια ως υπουργού Δημόσιας Τάξης, μάς είχε πει πως το τμήμα Λευκού Πύργου και το τμήμα Ασφαλείας θα πάνε στη ΔΕΘ. Ωστόσο εκεί είναι ένα γυάλινο κτήριο που δεν μπορεί να δοθεί άδεια βάση και της ισχύουσας νομοθεσίας». Σήμερα το τμήμα ασφαλείας του Λευκού Πύργου εδρεύει στην οδό Δωδεκανήσου, υπενθύμισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.
Αναφορικά με το πού ενδέχεται να μεταφερθεί ένα από τα κεντρικότερα αστυνομικά τμήματα της πόλης, ο κ Παπαδάκης ανέλυσε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. «Ακούγεται το λιμάνι, ακούγεται η Πολυτεχνείου, η πιο αξιοσημείωτη λύση που λένε οι αρμόδιοι είναι το παλιό κτήριο του ΟΠΑΔ στην αρχή της οδού Μοναστηρίου μετά το Βαρδάρη. Εκεί το κτήριο είναι παλιό με γραφεία, ουδεμία σχέση έχει με μια αστυνομική υπηρεσία που πρέπει να έχει χώρους για κρατητήρια, χώρους αποθήκευσης όπλων, σκοπιές» εξήγησε στον Alpha 96,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το καλοκαίρι θα έχει μεταφερθεί το τμήμα του Λευκού Πύργου και για τις περιπτώσεις που θα προκύψουν κατά την περίοδο της μετεγκατάστασης, ο κ. Παπαδάκης δηλώνει πως «οι απλοί αστυνομικοί πάλι στις πλάτες τους θα κάνουν τη μετακόμιση, θα επωμιστούμε τα αυτόφωρα, τη μεγάλη ανάγκη που έχει εκεί το κέντρο για αστυνόμευση».
«Είναι καλό στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους να υπάρχει μια αστυνομική υπηρεσία» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει πως το τμήμα Λευκού Πύργου είναι ικανό να περιορίσει την εγκληματικότητα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα και στην πλατεία Ναυαρίνου.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενοίκιο του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Το 2011 όλα τα ενοίκια των δημοσίων υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 20%. Στο τμήμα Λευκού Πύργου το ενοίκιο είναι 2.300 το μήνα. Κάποιοι ιδιώτες θέλουν τα κτήριά τους γιατί το δημόσιο δεν τους πληρώνει τόσο καλά, όσο αξίζουν αυτά τα κτήρια για τα οποία πληρώνουν. Σε πολλά κτήρια ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου δεν υπάρχει συγκροτημένη λειτουργία ενός κεντρικού οργάνου της κυβέρνησης που να τα επιμερίζει καλύτερα, να τα δίνει σε υπηρεσίες έτσι ώστε το πολύπαθο Δημόσιο να μην πληρώνει ενοίκια σε ιδιώτες για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών τη στιγμή που έχει αχρησιμοποίητα κτίρια δικά του» Και συνέχισε εκφράζοντας μια «εύλογη απορία συναδέλφων του και άλλων πολιτών». «Γιατί δεν χρησιμοποιείται το παλιό Γ’ Σώμα Στρατού ή το λιμάνι που είναι και πιο ασφαλές;», διερωτήθηκε ακολούθως ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.
Κλείνοντας, ο Θεόφιλος Παπαδάκης έκανε λόγο για έλλειψη σύγχρονων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη, εν αντιθέσει με την Ευρώπη, και ότι το τμήμα ασφάλειας και το τμήμα τάξης πρέπει να είναι μαζί, γιατί όταν είναι αλλού «δημιουργεί προβλήματα και στους πολίτες και  δυσχέρειες στους αστυνομικούς».
      Ακούστε ΕΔΩ
Ο Β. Διαμαντάκης
Το ραδιόφωνο του Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης επικοινώνησε και με τον διευθυντή Βορείου Ελλάδος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Βασίλη Διαμαντάκη. «Δεν υπάρχει θέμα έξωσης, όλα γίνονται με διάλογο» υποστήριξε ο κ. Διαμαντάκης και τόνισε πως το ζήτημα μετακίνησης του αστυνομικού τμήματος του Λευκού Πύργου είχε τεθεί και πριν από πέντε χρόνια από τον δήμο Θεσσαλονίκης και αυτό γιατί αφενός «δημιουργείται όχληση από τα σταθμευμένα περιπολικά, κλούβες κτλ» και αφετέρου «γιατί το ίδιο το κτήριο είναι ακατάλληλο ως προς την λειτουργία του, έχει θέματα με αποχετεύσεις και διάφορες άλλες βλάβες».
Επιπρόσθετα, ξεκαθάρισε πως «επειδή έχουμε προτάσεις διάφορες και το Δημόσιο χάνει λεφτά ζητήσαμε να επισπευσθούν κάπως οι διαδικασίες για να βρεθεί άλλος χώρος. Υπάρχει θέμα απομάκρυνσης με κοινή συναίνεση». Ο διευθυντής βορείου Ελλάδος της ΓΑΙΑΟΣΕ τόνισε πως «Δεν έχω αντίρρηση για το κέντρο, ας είναι στο κέντρο άλλο κτήριο. Είχαμε σκεφτεί το θέμα του Καραβάν Σαράι, το παλιό δημαρχείο, αλλά μάθαμε ότι πωλήθηκε σε κάποιους ιδιώτες για να γίνει ξενοδοχείο».
Τέλος, ο κ. Διαμαντάκης κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε σε κινητικότητα για να λυθεί αυτό το πρόβλημα και για την αστυνομία και για την πόλη και για την ΓΑΙΑΟΣΕ. Μια λύση καλή γα όλους. Θα ξαναγίνει διαγωνισμός, γίνονται συνέχεια διαγωνισμοί για να βρεθεί το κατάλληλο κτήριο, κάποια στιγμή πρέπει να φύγει η αστυνομία από ‘κει πέρα».
      Ακούστε ΕΔΩ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια