Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θήβα: Οι νέες επιθέσεις σε οδηγούς έφεραν εισβολή αστυνομικών σε καταυλισμό τσιγγάνων – Οι πρώτες συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί Θηβών. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας
έκαναν έφοδο στον καταυλισμό, που σύμφωνα με αλλεπάλληλες καταγγελίες, έχει μετατραπεί σε γκέτο κακοποιών.
Οι τσιγγάνοι μάλιστα χθες το απόγευμα για μια ακόμη φορά πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στη γέφυρα που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δυο τσιγγάνους, που χθες το πρωί έκαναν τη ληστεία στο βενζινάδικο, προσποιούμενοι τους πελάτες και στη συνέχεια έβγαλαν μαχαίρι και απείλησαν τον υπάλληλο.
Οι επιθέσεις με πέτρες σε αυτοκίνητα
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 19.30 το απόγευμα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες 30 περίπου Ρομά πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα από τη γέφυρα του τρόμου προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο συνολικά οχήματα.
Το πρώτο όχημα δέχθηκε πέτρα στο παρμπρίζ. Ο οδηγός χωρίς να αιφνιδιαστεί κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα και να ξεφύγει από την επιδρομή των ΡΟΜΑ που ακολούθησε.
Το δεύτερο όχημα δέχθηκε επίσης βροχή από πέτρες με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί ελαφρά από το σπασμένο της πόρτας του και τελικά να ακινητοποιήσει το όχημα.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονται πάντα στο σημείο κατάφεραν έγκαιρα να αντιληφθούν τη νέα επίθεση, να κατευθυνθούν προς τη γέφυρα και το ακινητοποιημένο επιβατικό και κυριολεκτικά να φυγαδεύσουν τον τραυματία οδηγό με το όχημά του.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία μέχρις ότου οι Ρομά να εγκαταλείψουν τη γέφυρα. Αγανακτισμένοι οδηγοί αποκλεισμένοι στην επαρχιακή οδό Θήβας Λιβαδειάς, καθ όλη τη διάρκεια του συμβάντος απειλούσαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια