Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλληλεγγύη και Αλληλέγγυοι - Του Ηλία Βρέντα


Εγκαταστάσεις πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, Ιούλιος 2016 - Διαβατά Θεσσαλονίκης, Απρίλιος 2019, τρία χρόνια μετά, σαν να μην πέρασε μια μέρα.



Με τον όρο αλληλεγγύη νοείται η αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους ή η συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους
Όταν ένας άνθρωπός ειναι δοκιμαζόμενος και δέχεται βοήθεια από άλλον, είναι φιλικός και δέχεται αυτό που του προσφέρουν, όταν βέβαια δεν τη δέχεται δεν τίθεται θέμα αλληλεγγύης. Οπότε καμία ομάδα αλληλεγγύης δεν μπορεί να βοηθήσει χωρίς την θέληση των ανθρώπων που δέχονται την βοήθεια.

Αστυνομία
Με τον όρο αστυνομία νοείται συνήθως η κρατική λειτουργία, με σκοπό την τήρηση της δημόσιας τάξης και την πρόληψη του εγκλήματος.
Δηλαδή όπου υπάρχει χρήση αστυνομικού προσωπικού επίκειται κίνδυνος μη τήρησης της δημόσιας τάξης ή επικείμενο ή τετελεσμενο έγκλημα. Οπότε ο αστυνομικός πρέπει να δραστηριοποιείται με οποίες νόμιμες ενέργειες δύναται.
Έννοιες τις οποίες ελπίζω οτι δεν αγνοεί κανένας ένθεν κακείθεν, ανεξαρτήτως ιδιότητας, φύλου και ηλικίας.
Η χρήση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., όπως και η δράση των Μ.Κ.Ο. πολλές φορές έρχονται και σε σύγκρουση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εκατέρωθεν ζωές, ζωές προσφύγων που θέλουν να βοηθηθούν και να βοηθήσουν σε αυτή την χώρα, ζωές μικρών παιδιών που χρησιμοποιούνται σαν ασπίδα σε συγκρούσεις, ζωές αστυνομικών και ζωές ντόπιων κατοίκων που πλέον εχουν συμφιλιωθει με τους καινούργιους γείτονές.
Εάν δεν υπάρξει άμεση επίλυση στα πλέον χρόνια προβλήματα, διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, διαχωρισμός ευπαθών ομάδων, και δράσεις για την σοβαρή εγκληματικότητα μέσα στις δομές φιλοξενίας όπου κινούνται, μεγαλώνουν και παραδειγματιζονται ανήλικα παιδιά και έφηβοι, τα γεγονότα που ζήσαμε αυτές τις μέρες στα Διαβατά θα μας φαίνονται ασήμαντα.
Προς αφύπνιση όλων των υπεύθυνων "summer is coming" και απο την εμπειρία μου ως Έλληνας αστυνομικός οι εισροές πολλαπλασιαζονται. Αν δεν γίνει κατι άμεσα, θα γίνουν "πολλά" ανεπανόρθωτα στο προσεχές μέλλον.
Μέχρι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία χάρη στην υπερπροσπάθεια των αστυνομικών της ανταπεξέρχεται σε ότι καλείται να αντιμετωπίσει, όμως τα ψυχικά αποθέματα τελειώνουν και ο υπάρχον αριθμός των αστυνομικών ίσως σε λίγο καιρο να μην επαρκεί...για τους λόγους αυτούς το αύριο το «φοβάμαι»...
Με εκτίμηση στον άνθρωπο, μια ταπεινή άποψη απο έναν Έλληνα αστυνομικό οποίος «ασχολείται» και «απασχολείται» χρόνια με το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα.
Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνάδελφο!!



από το facebook του Ηλία Βρέντα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια