Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Με αφορμή τα επεισόδια στο Πανασπροπυργιακός – Καλαμάτα

Δημοσιεύουμε κείμενο από την Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Τραγελαφικά όσα συνέβησαν την Κυριακή 31/3/2019 στο δημοτικό γήπεδο Ασπροπύργου, στο οποίο διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός
αγώνας μεταξύ Πανασπροπυργιακού – Καλαμάτας. Βάζοντας στην άκρη το αθλητικό μέρος, η ημέρα χαρακτηρίστηκε από επεισόδια, δακρυγόνα, ανοιγμένα κεφάλια κι επικίνδυνες καταστάσεις για τους φιλάθλους αλλά και τους αστυνομικούς. Οι παράγοντες που οδήγησαν σ’ αυτήν την προβληματική κατάσταση είναι γνωστοί, αλλά ποτέ δεν έδωσε βαρύτητα κανείς.
Όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα καθρεφτίζουν την τοξική πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού, μέσα στην οποία εμπλέκουν την ΕΛ.ΑΣ. της οποίας το προσωπικό διαρκώς βρίσκεται εκτεθειμένο στον κίνδυνο. Αν και αρχικά η αστυνομική δύναμη ήταν ελάχιστη, μέχρι το τέλος του αγώνα η δύναμη αριθμούσε πολλούς αστυνομικούς λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που προκλήθηκαν. Η μεγάλη αυτή δύναμη δαπανήθηκε για την πραγματοποίηση του αγώνα ενώ θα μπορούσε να αφιερωθεί στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Είναι πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας η ΕΛ.ΑΣ. να απαγκιστρωθεί από τα γήπεδα και η διασφάλιση των αγώνων να υλοποιείται αποκλειστικά με μέσα των ίδιων των ομάδων.
Καμιά κυβέρνηση δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει στη ρίζα του αυτό το πρόβλημα, γιατί άραγε;
Είναι προκλητικό ειδικά σε μια περιοχή όπως ο Ασπρόπυργος με τη γνωστή σε όλους παραβατικότητα που τον χαρακτηρίζει, η αστυνόμευση να επικεντρώνεται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Είναι αδιανόητο οι πολίτες να αισθάνονται ανασφαλείς την ώρα που δύο ομάδες απολαμβάνουν τόση αστυνόμευση.
Τα εκτεταμένα επεισόδια έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων. Ειδικά λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οι ελάχιστοι αστυνομικοί κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν σε μία κατάσταση εκτός ελέγχου, η οποία χαρακτηριζόταν από συνεχείς ρίψεις πετρών κι άλλων αντικειμένων. Η εικόνα αυτή δεν είναι άγνωστη. Δεκάδες αγώνες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα βάζοντας σε κίνδυνο τους αστυνομικούς που απασχολούνται εκεί. Το αίτημά μας για απαγκίστρωση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα πρέπει να υλοποιηθεί εδώ και τώρα. Δεν θα περιμένουμε να δούμε νεκρό αστυνομικό για να αντιδράσουμε.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί να απαιτήσουμε να μην μας απασχολούν μέσα στα γήπεδα. Να μη συνηθίζουμε σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες και να μη δεχόμαστε να παίζουν άλλοι τη ζωή μας «κορώνα – γράμματα». Δεν πρέπει να δεχόμαστε τη διαιώνιση τέτοιων προβληματικών καταστάσεων. Πρέπει να αντιδρούμε, να επιρρίπτουμε ευθύνες εκεί που πρέπει και ναοργανωνόμαστε μαζικά για να έχει αποτέλεσμα η πάλη μας. Η πάλη για το αυτονόητο είναι υποχρέωσή μας. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά.
ΖΕΪΝΟΣ Σόλων
Μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια