Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δυόμισι τόνους ακατάλληλα όστρακα κατάσχεσαν οι Αρχές στον Έβρο



Σχεδόν δυόμισι τόνοι όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση κατασχέθηκαν σε δύο επιχειρήσεις από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί του κόμβου «ΑΠΑΛΟΥ» Αλεξανδρούπολης, ένα φορτηγό όχημα με οδηγό έναν 54χρονο αλλοδαπό, που μετέφερε σάκους με 1.603 kg όστρακα του είδους αχιβάδα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ κατά την επιχείρηση συνελήφθη και ο 54χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.


Παράλληλα, σε δεύτερη επιχείρηση, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε  από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα ΙΧΕ όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη έναν 35χρονο ημεδαπό, που μετέφερε 737 kg όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ συνελήφθη ο 35χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.


Και τα δύο οχήματα οδηγήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.


Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα, ενώ η εν λόγω ποσότητα οστράκων πρόκειται να καταστραφεί.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια