Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατηγορείται ότι επιχείρησε να εμβολίσει 38χρονος Σύριος ο οποίος νωρίτερα είχε αποβιβάσει στην Κω επτά αλλοδαπούς προερχόμενους από τα τουρκικά

παράλια!

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και αναβίωσε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου δικάστηκε ο 38χρονος.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου, έκρινε ένοχο χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου τον 38χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, καθώς και φυλάκιση 3 μηνών. Δηλαδή κατά συγχώνευση ο 38χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μηνός και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στις 21 Ιουνίου 2018, οδηγώντας ένα ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος μετέφερε από τα τουρκικά παράλια και αποβίβασε στην παραλία «Λάμπη» της Κω πέντε αλλοδαπούς από την Υεμένη και δύο από τη Συρία.
Στη συνέχεια ο ίδιος οδηγώντας πάντα το ταχύπλοο σκάφος επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους λιμενικούς οι οποίοι ξεκίνησαν να τον καταδιώκουν με το πλωτό σκάφος τους. Ο αλλοδαπός κατηγορείται ότι αντί να σταματήσει και να συμμορφωθεί με τις εντολές των λιμενικών προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος που τον καταδίωξε με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τους λιμενικούς.

πηγή: rodiaki.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια