Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλούσια η δράση των μελών της συμμορίας που λήστεψαν ντελιβερά και καρφώθηκαν σε λεωφορείο

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 15-4-2019, στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 41 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

 

Οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με 31χρονο ημεδαπό συνεργό τους, είχαν προηγουμένως διαπράξει ληστεία σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στην ίδια περιοχή και κατά τη διαφυγή τους, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούσθηκαν με λεωφορείο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου.

 

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, από τις αρχές του μηνός Μαρτίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης,  υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, πεζών και οδηγών οχημάτων, σε  περιοχές της Δυτικής Αττικής.

 

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν το στόχο τους, τον ακινητοποιούσαν, και με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή καραμπίνας και μαχαιριών τον λήστευαν.

 

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν όχημα, που πολλές φορές το χρησιμοποιούσαν για να κλείσουν το δρόμο του θύματός τους.

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν :

             τρεις (3) ληστείες σε βάρος πεζών στη Μάνδρα

             μία (1) σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μάνδρα

             μία (1) σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Μάνδρα

             μία (1) σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στις Αχαρνές

             μία (1) σε βάρος οδηγό αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο

 

 Η υπόθεση παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια