Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«ΕΛ.ΑΣ. ο παραλογισμός σου…» - Του Γιώργου Δελιτζάκη


 Όλες οι εργασιακές ομάδες κάθε κλάδου, διαχρονικά, ζητούν αύξηση των αποδοχών τους και μεγαλύτερα προνόμια. Αντίθετα όμως σχέδον σε μόνιμη βάση και ειδικά στις μέρες μας οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν ζητάνε ούτε αυξήσεις, ούτε προνόμια… Τι ζητάνε; Και εδώ ξεκινάει ο εν μέρει «παραλογισμός». Ζητάνε οχήματα περιπολικά για να μπορούν να περιπολούν στις γειτονιές, ενώ θα μπορούσαν να κάθονται άπραγοι στις Υπηρεσίες τους, μέσα στα Τμήματα και να επικαλεστούν το γεγονός πως «δεν υπάρχει όχημα, άρα δεν κάνω περιπολία».
 Οι συνάδελφοι, αντίθετα, βάζουν και χρήματα από την τσέπη τους για να επισκευάσουν τα ήδη υπάρχοντα περιπολικά, «σαραβαλάκια» πολλές φορές, για να αστυνομεύουν όλες τις περιοχές. Ζητάνε να φύγουν από τα γήπεδα, γιατί δεν μπορεί η Αστυνομία να φυλάει ιδιωτικές εταιρείες Α.Ε. και VIP, αντί να περιπολεί στις γειτονιές και να ασχολείται με την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος. Ζητάει βελτίωση της νομοθεσίας και καλύτερους νόμους, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους ώστε να αποφεύγονται διαστρεβλώσεις και παραλήψεις, όπως η σύλληψη της 90 χρονης ηλικιωμένης συνάνθρωπό μας, που αντί να εγκαλέσουμε τον νομοθέτη για τον στρεβλό νόμο και το πάρεργο στην ουσία που έχουμε ως Αστυνομία με την ποινικοποίηση του παρεμπορίου και να ζητήσουμε την αλλαγή του, οδηγηθήκαμε, δυστυχώς, στο να κατηγορηθεί ο Αστυνομικός που εφάρμοσε έναν στρεβλό νόμο, που αν δεν τον εφάρμοζε θα ήταν τώρα κατηγορούμενος απέναντι στον νόμο για παράβαση καθήκοντος και αλλα πολυ χειρότερο… Παραλογισμός!
Ζητάνε να έχουν καθαρίστριες για τα Αστυνομικά καταστήματα, ώστε να έρχονται πολίτες για να εξυπηρετηθούν σε Τμήματα «τρόγλες», ενώ βέβαια και πάλι αρκετές φορές, οι ίδιοι οι Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους τις καθαρίστριες της Υπηρεσίας τους. Ζητάνε, εν έτει 2019, να λαμβάνουν το ρεπό τους, μια φορά την εβδομάδα, για να μπορούν να ξεκουραστούν και να περασουν και τον απαραίτητο χρόνο με την οικογένειά τους και να μην τους χρωστάει η υπηρεσία 20 με 30 ρεπό, που αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δουλεύουν 3 με 4 μήνες χωρίς ξεκούραση, με ό,τι αυτό, σε αρνητικό επίπεδο, θα μπορούσε να συνεπάγεται για την απόδοση, την αποτελεσματικότητα και την ψυχολογία σε έναν εργαζόμενο.
 
 Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι Αστυνομικοί πληρώνουν για να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους αξιοπρεπείς, απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες, ενώ οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα αγνοώντας και πολλές φορές χλευάζοντας κιόλας. Όπως λέει και ο λαός «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός; Τότε τι είναι;

 

ΔΕΛΙΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος

 Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ


 Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης


πηγή: ekathess.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια