Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε πιάνει υπνηλία μετά το σεξ; Γιατί συμβαίνει αυτό;



Οι γυναίκες συχνά παραπονιούνται ότι οι άνδρες μετά το σεξ πέφτουν σε βαθύ ύπνο, σε αντίθεση με τις ίδιες που δεν μπορούν να κλείσουν μάτι!

Έχουν δίκιο, ωστόσο, αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας ορμόνης με την ονομασία προλακτίνη, η οποία αυξάνει την υπνηλία στους άνδρες αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη.

Η προλακτίνη συγκρατεί την ντοπαμίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που σε κρατάει ξύπνιο, με αποτέλεσμα το σώμα σου να νιώθει περισσότερο αδύναμο σε αντίθεση με το γυναικείο οργανισμό ο οποίος δεν παράγει την ίδια ποσότητα προλακτίνης. Δεν είναι, όμως, μόνο η προλακτίνη υπεύθυνη για την υπνηλία σου. Μια άλλη ορμόνη, η οξυτοκίνη, η οποία επίσης παράγεται κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να εξουδετερώσει όλο το άγχος του οργανισμού σου, με αποτέλεσμα να χαλαρώνεις πολύ πιο εύκολα και να κοιμάσαι ακόμη πιο γρήγορα. Επίσης, αν κάνεις σεξ με κλειστά τα φώτα, τότε το βιολογικό σου ρολόι μπερδεύεται και σε βάζει σε κατάσταση ύπνου. Όταν συμβαίνει αυτό, η ορμόνη μελατονίνη πυροδοτεί τον κύκλο του ύπνου σου.

Όταν συνδέονται η προλακτίνη, η οξυτοκίνη και η μελατονίνη, τότε έχεις την απόλυτη συνταγή υπνωτικού συνδυασμού.

Τι γίνεται, όμως, όταν δεν θέλεις να αισθάνεσαι κουρασμένος μετά το σεξ;

Για να το πετύχεις αυτό, προσπάθησε να επιλέξεις μια σεξουαλική στάση η οποία δεν είναι οριζόντια. Ακούγεται απόλυτα λογικό το γεγονός πως όταν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μπαίνεις αυτόματα σε κατάσταση ύπνου. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλές σεξουαλικές στάσεις με τις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε!

Επίσης, φρόντισε να κρατήσεις τα φώτα αναμμένα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ενεργοποιήσεις τον κύκλο του ύπνου σου. Και φυσικά σήκω από το κρεβάτι αμέσως μόλις τελειώσεις την όλη διαδικασία. Με το πέρασμα των χρόνων, ο εγκέφαλός σου έχει συνδέσει το κρεβάτι σαν ένα μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση.

Για το λόγο αυτό, θα σου είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, τη στιγμή που έχεις ξαπλώσει στην απόλυτη χαλάρωση. Οπότε το χουχούλιασμα απαγορεύεται!


Πηγή: manslife.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια