Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα πλεονεκτήματα της μουσικής στα παιδιά



Σημαντική είναι η συμβολή της μουσικής στη γνωστική, αλλά και αισθητηριακή ανάπτυξη ενός παιδιού.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα πλεονεκτήματα όταν το μωρό μας μεγαλώνει με… μουσική:

Δημιουργικότητα

Μια μελέτη που διεξήχθη στην Ουγγαρία διαπίστωσε ότι παιδιά ηλικίας 3-4 ετών που άκουγαν μουσική απέκτησαν υψηλότερους βαθμούς στη δημιουργικότητα από ό, τι παιδιά της ίδιας ηλικίας που δεν είχαν μουσική εκπαίδευση.

Μνήμη

Τα τρία μηνών μωρά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική για να τους βοηθήσουν να θυμούνται τα πράγματα που έχουν μάθει. Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι η μουσική δίνει σημασία στη μαθησιακή διαδικασία και βοηθά να τη θυμάστε.

Μαθηματικά

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι πρώτοι πτυχιούχοι που άκουγαν μουσική εντατικά, κατέδειξαν σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδο στα μαθηματικά από τους συμμαθητές που είχαν λάβει μια τυποποιημένη μουσική εκπαίδευση. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σχέση μεταξύ μουσικής και μαθηματικών συνδέεται εν μέρει με το γεγονός ότι η μουσική βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τις μαθηματικές έννοιες.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Η μουσική μπορεί να φέρει ισχυρά συναισθήματα. Ακούγοντας την εκφραστική κλασική μουσική, τα μωρά ακόνισαν την ικανότητά τους να ανιχνεύουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματα σε άλλους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τη συνείδηση των δικών τους εσωτερικών διαδικασιών μέσα από τις αποχρώσεις των αισθήσεων που προκαλεί η μουσική.


Πηγές: tinylove.com, mothersblog.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια